škodlivá rýže

3. ledna 2017 v 13:05 | fb |  O zdraví a nemoci
Falešná rýže už i v Evropě
Zatímco zpočátku se případy umělé rýže vyskytovaly pouze v Číně, postupně se rozšířila do Vietnamu, Indie a nedávno dokonce i Evropy.
Problém falešné rýže je ten, že je téměř k nerozeznání od pravé. Často se navíc přimíchává do skutečné rýže.
Umělá rýže většinou způsobuje žaludeční potíže a může dokonce vyvolat vážné poruchy trávení. Je totiž vyrobena z neregulovaných surovin a příměsí jako jsou například syntetické chemikálie.
Největší obavy panují v oblastech, kde rýže tvoří hlavní složku stravy obyvatelstva. Problémy však může způsobit i u lidí, kteří ji konzumují jen příležitostně.
Jak falešnou rýži
Padělanou rýži poznáte tak, že má především mírný plastikový zápach.
Kromě toho si po uvaření zachovává svůj tvar (na rozdíl od pravé, která se mírně zvětší) a také zůstává tvrdá, nezměkne.
Proto, pokud si všimnete tyto věci u vaší rýže, v žádném případě ji nejezte a raději se jí vyhněte.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dominika | Web | 4. ledna 2017 v 17:07 | Reagovat

Já jen zírám...a díky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama