Zdravá cuketová polévka

6. října 2016 v 7:00 | emailová pošta |  zelená lékárna
CUKETOVÁ POLÉVKA

Tahle jemná, krémová polévka by mohla přesvědčit odpůrce cuket, že i tahle zelenina je výtečná věc k jídlu Nezkazte si ale její jemnou chuť tím, že použijete velkou, starou cuketu, která se v Itálii dává dobytku
Na třech lžících olivového oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 1 kg mladých cuketek pokrájených na kolečka, přisypeme půl lžičky oregana, mícháme asi 10 minut a potom zalijeme 700 ml zeleninového vývaru. Mícháme, dokud se nezačne polévka vařit, potom zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou 30 minut.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme 150 g nastrouhaného kořeněného sýra a zahříváme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Přidáme 300 ml smetany a prohřejeme.
Na talíři sypeme petrželkou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sandra | Web | 7. října 2016 v 19:20 | Reagovat

Ta polívka chutná i manželovi a to je co říct!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama