O sádle

23. listopadu 2015 v 7:00 | emailová pošta |  O zdraví a nemoci

Sádlo, tak se škvarkama, na chleby s hořčicí, cibulí i okurkou a několik půllitrů pěnivého piva.

Toť chvilka nefalšovaného lidského štěstíčka.
Sádlo

Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných

kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.

Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je
lék našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na něj zanevřeli!
Má totiž spoustu dobrých vlastností!
Až budete péct koláč, použijte sádlo místo rostlinného tuku -kůrčička bude
krásnější a křupavější!
Že je sádlo "fuj" a dostaneme po něm infarkt?
Nesmysl!

Vědci už došli k závěru, že ti, kteří nahradili sádlo margarínem, nemají
žádnou záruku, že zemřou později než ti, kteří si čas od času sádlo dopřejí.
Proč tedy používat "náhražky", když i naše babičky dobře věděly, co je
zdravé?

Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné
kyseliny a také kyselinu olejovou. Ta funguje jako pomocník při
"odbourávání" vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Oproti máslu obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska vzniku infarktu
je na tom sádlo stokrát lépe než kravské máslo.
Sádlo je všestranné, dokonce i lék.

Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně mluví, jsou velmi důležité
pro zdravé kosti a mimo to posilují imunitu!
Má sice málo bílkovin, nulové množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má,
především "E", který patří k elixírům mládí.
Pokud se nechystáte sníst celou vaničku sádla, pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát!

Ovšem raději v rámci snídaně nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před fyzickou aktivitou
nebo po ní (prodlužuje se doba trávení).
Kulináři jej od nepaměti využívají při smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na něm nepřepaluje.

Kromě toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní látky, takže z hlediska
zdraví je sádlo bez diskusí lepší, než rostlinné oleje! A chuťově dalece převyšuje margarín!
Každodenní péče o pleť se vyplatí
Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické látky, není parfemované, takže
nedráždí ani citlivější pokožku.
Sádlo je mastné, takže je ideální v případě ekzematické a suché pokožky.
Zjemní ji, promastí a regeneruje.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama