jablečný ocet

6. října 2014 v 8:27 |  zelená lékárna

DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET

Recept na domácí nepasterizovaný a nefiltrovaný elixír:

- omytá jablka nadrtíme a nandáme do velké skleněné nádoby (celá i s jadřinci)- bez stopek a bubáka
- doplníme vodou (zhruba 1/2 5l láhve nadrcených jablek + doplnit vodou)
nebo 5litrová láhev čisté šťávy z jablek

- zakryjeme plátěným hadříčkem a zaděláme gumičkou
- denně promícháme, aby se nám neudělala navrchu plíseň
- necháme kvasit alespoň měsíc (octovou blánu nesbítrejte- nechte ji ve sklenici)
- až bude ocet úplně vykvašený - slejeme do sklenic a uzavřeme (uložte je raději položené - né postavené)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama