Prosinec 2011

Jiný příběh o stvoření...

15. prosince 2011 v 8:00 | emailová pošta |  Moudra a mezilidské vztahy

Trochu iný príbeh stvorenia...

... a Boh pokryl zem špenátom, brokolicou, šalátom, zelenou, žltou i červenou zeleninou každého druhu, aby muž a žena dlho v zdraví žili.
A Satan stvoril Algidu, Cart d or a Milku. A spýtal sa: "Ešte pár čerešničiek a orieškov na zmrzlinu?" I odvetil muž "Áno prosím" a žena pridala "Pre mňa prosím ešte teplé wafle so šľahačkou." A pribrali po päť kíl.
A Boh stvoril nízkotučný jogurt, aby si žena zachovala krásnu postavu, ktorú muž tak miloval.
A Satan priniesol bielu múku a cukor z repy a skombinoval ich.
A žena zmenila konfekčnú veľkosť z 36 na 46.
I povedal teda Boh: "Vyskúšajte predsa môj čerstvý šalát zo záhrady." A Satan stvoril smotanový dressing a cesnakový toast ako prílohu.
A muži i ženy si povolili opasky najmenej o jednu dierku a jedli podľa chuti. I rečie Boh: "dal som Vám predsa zeleninu a olivový olej, aby ste si ju na ňom grilovali."
A Satan pridal k tomu malé Brie a Camembertové syry, kúsky homárov v masle a vysmážané kuracie nugetky, na ktoré už bol potrebný pomaly druhý tanier.


A hodnoty cholesterolu u ľudí stúpli preveľmi. Boh teda stvoril tenisky na behanie aby jeho deti trochu schudli.
A Satan stvoril káblovú televíziu a diaľkové ovládanie, aby sa človek neobťažoval chodením pri prepínaní. A muži i ženy sa smiali a plakali pred blikajúcou obrazovkou a začali sa obliekať do strečového oblečenia.
I stvoril Boh zemiaky - bez tuku a bohaté na draslík a vitamíny. A Satan odstránil zdravú šupku a urobil z nich čipsy, ktoré upiekol vo veľkom množstve živočíšneho tuku a hojne posypal soľou.
A človek pribral ešte nejaké tie kilá.
I stvoril Boh chudé mäso, aby prijímali jeho deti menej kalórií a boli sýte. A Satan stvoril McDonalda a Cheeseburgery za 99 centov. A potom sa spýtal Satan: "Aj hranolky k tomu?" A riekol človek: "Iste, a ešte jednu extra veľkú porciu majonézy a kečupu!"
A riekol Satan "To je dobre."
A človek dostal infarkt myokardu.
A Boh sa zhrozil a stvoril štvornásobný bypass na srdci.
A Satan vytvoril zdravotné poisťovne.



Vánoční pečený čaj

15. prosince 2011 v 8:00 | emailová pošta |  zelená lékárna

Vánoční pečený čaj

Ingredience:
1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky
1200 cukru krystal
2 dcl rumu (nemusí být)
1citron
lžička skořice
3 nemleté hřebíčky
Postup:Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Voní po tom celý dům a každý chce recept :)

Je to ten pravý?

14. prosince 2011 v 7:00 | emailová pošta |  Moudra a mezilidské vztahy
love

  Bohumila Truhlářová | Moudrosti od různých autorů

 Proč jsem se s pravým partnerem nesetkala třeba už ve svých dvaceti
 letech? Proč jsem musela žít vztahy, které skončily rozchodem a někdy i  hodně
bolely? To jsme my lidé tak zařízení, že se musíme trápit? Často si klademe
 otázku: Proč jsme se dosud nesetkali s tím pravým? Budete se divit, když  řeknu,
 že jste se s tím pravým vždycky setkali? Žádné "nepravé životní setkání" totiž
 neexistuje!!! Vždycky, ať do života přijde kdokoliv, je to ten pravý:
člověk,  který nám pomáhá naplnit účel naší existence. Žádná jiná možnost - něco
 jako,  že  by se stala nepatřičná náhoda a my jsme se dostali k člověku, kterého jsme
 si  potkat nezasloužili, neexistuje. Teď už jenom zbývá se v tom, co jsem právě  napsala, vyznat.
 Pokud se ve vztazích něčím trápíte, jste (svými úvahami) v nízkých  energiích,
 připlácnutí "k desce stolu". Já jsem tam - v nepatřičných postojích,  v částečně
 nedokonalých názorech (v malé víře v dobrý běh věcí pozemských apod.) -  byla  po
 celý život. Stále krůčku směřujícímu do řádnějších energií něco chybělo.
 Zprvu jsem žila nevědomě (kritizovala jsem, neodpouštěla, trápila se, byla
 zlostná apod.) a téměř jsem na své úhyby z Řádu zemřela. Ale i když jsem už
 hodně let psala knihy, vědomě jsem na sobě pracovala, byla jsem rozvedená a
 upřímně jsem si hledala nového partnera, nedařilo se mi ke vztahu, který by  stál
 za to, dojít. Po opadnutí zamilovanosti nezbylo nic, na čem by se dal vztah
 budovat. Proč tomu tak bylo? Nic světoborného v tom nehledejte: prostě jsem  si
 nepročistila mysl natolik, abych se "z desky stolu" fakticky do výšin lásky
 pozvedla! Stále jsem částí sebe dlela v plochosti žití… Třeba nedostatečnou
 vírou v to, že pravý muž pro mne skutečně existuje. Jen tato jedna zdánlivě
 nenápadná myšlenka, která mě tu a tam napadala, znamenala připoutání se  k plochosti
žití. Neuměla jsem si vztah, v němž by normálně láska byla přítomná, představit.
 Mohla jsem dělat jakkoliv smysluplné věci (třeba vést kurzy, psát knížky),  ale
 pokud jsem nevěřila, skutečně prakticky ve svém myšlení neprokázala, že Bůh vše řídí dokonale,
nic se nezměnilo.
 Láska existuje jako normálnost nad slunce jasná, stále jsem si k sobě
 přitahovala muže, se kterými to nikam nevedlo. Všichni tito muži se snažili
 dostat do mé přízně - a některým z nich se to i povedlo.
srdc

Kumránské svitky

13. prosince 2011 v 6:30


Kumránské svitky

......Tato slova údajně pověděl svým učedníkům Ježíš Nazaretský v době putování po Egyptě.
Fragmenty těchto ponaučení jsou zachyceny v kanonických evangeliích.
Celé jsou zaznamenány v takzvaných kumránských svitcích, jež byly nalezeny
v Palestině u Mrtvého moře v polovině dvacátého století........

PŘIKÁZÁNÍ ŠTĚSTÍ
Když sešel z hory, kde přivítal východ Slunce, řekli ti, kdo se shromáždili u úpatí hory :
Jsi pro nás zdroj inspirace. Tvá slova mění srdce a tvá moudrost rozjasňuje rozum.
Toužíme ti naslouchat. Pověz nám, kdo jsme ?

Usmál se a řekl :

Jste světlo světa.
Jste hvězdy. Jste chrám pravdy.
V každém z vás je Vesmír.
Podřiďte rozum srdci, ptejte se svého srdce, poslouchejte skrz svou Lásku.
Blažení jsou ti, kdo znají jazyk bytí.

- Jaký je smysl života ?

Život je cesta, smysl i odměna.
Život je tanec lásky.
Vaše poslání je rozkvést.
Být je veliký dar.
Váš život je součástí historie Vesmíru.
Život je krásnější než všechny teorie.
Život je důvod k oslavě.
Život je cenný sám o sobě.
Život se odehrává v přítomnosti a smysl přítomnosti je být v ní přítomen.

- Proč nás pronásleduje neštěstí ?

Co jste zaseli, to také sklízíte.
Neštěstí je vaše volba.
Chudoba je výtvor člověka.
Hořkost je plod nevědomosti.
Když obviňujete, ztrácíte sílu.
Když po něčem toužíte, zaháníte štěstí.
Probuďte se.
Žebrák je ten, kdo si neuvědomuje sám sebe.
Ti, kdo nenajdou vnitřní království, jsou bezdomovci.
Kdo zbytečně plýtvá časem, stává se ubožákem.
Nedělejte ze svého života živoření.
Nedovolte davu, aby zničil vaši duši.
Ať bohatství není vaším prokletím.

- Jak přemoci neštěstí ?


Neodsuzujte se.
Nezříkejte se sami sebe, neboť jste božští.
Nesrovnávejte a nerozdělujte.
Za všechno děkujte.
Radujte se, neboť radost koná zázraky.
Milujte se, neboť kdo miluje sám sebe, miluje i ostatní.
Blahořečte nebezpečí, neboť odvážní nalézají blaženost.
Modlete se, pociťujete-li radost, a neštěstí se vás nedotkne.
Modlete se, ale neobchodujte s Bohem.
A vězte, že vychvalování je pro duši nejlepší modlitba a štěstí je nejlepší strava.


- Jak dosáhneme štěstí ?


Šťastní jsou ti, kdo jsou vděční.
Šťastní jsou ti, kdo jsou klidní.
Šťastní jsou ti, kdo našli ráj v sobě samém.
Šťastní jsou ti, kdo přijímají dary s radostí.
Šťastní jsou ti, kdo hledají.
Šťastní jsou ti, kdo jsou probuzení.
Šťastní jsou ti, kdo naslouchají hlasu Božímu.
Šťastní jsou ti, kdo naplňují svá poslání.
Šťastní jsou ti, kdo poznali jednotu.
Šťastní jsou ti, kdo se meditací přibližují k Bohu.
Šťastní jsou ti, kdo žijí v harmonii.
Šťastní jsou ti, kdo vidí krásu světa.
Šťastní jsou ti, kdo se otevřeli Slunci.
Šťastní jsou ti, kdo plynou jako řeky.
Šťastní jsou ti, kdo jsou připraveni přijmout štěstí.
Šťastní jsou ti, kdo jsou moudří.
Šťastní jsou ti, kdo si uvědomují sami sebe.
Šťastní jsou ti, kdo milují.
Šťastní jsou ti, kdo vychvalují život.
Šťastní jsou ti, kdo tvoří.
Šťastní jsou ti, kdo jsou svobodní.
Šťastní jsou ti, kdo odpouštějí.


- V čem je tajemství hojnosti ?

Váš život je nejcenější šperk v klenotnici Boha.
Bůh je šperk lidského srdce.
Bohatství uvnitř vás je nesmírné a hojnost kolem vás nevyčerpatelná.
Čím více dáváte, tím více dostáváte.
Svět je dost bohatý, aby se každý stal bohatým.
Nevyčítejte si bohatství.
Štěstí stojí na prahu vašeho domu.
Otevřete se hojnosti a přeměňte vše v životě ve zlato.
Blažení
jsou ti, kdo našli poklad v sobě samém.
- Jak žít ve světle ?

Žijte naplno každý okamžik svého života.
Život, který není prožit naplno, vyvolává zatrpklost.
Vězte, že co je uvnitř, to je i vně.
Temnota světa pochází z Temnoty v Srdci.
Člověk je zárodek Slunce.
Meditace o Bohu je rozpuštění se ve Světle.
Jasná mysl je jako záře tisíci Sluncí.
Blažení jsou ti, kdo touží po Světle.

Jak dosáhnout harmonie ?

Žijte prostě.
Nikomu neškoďte.
Nezáviďte.
Ať vás pochybnosti očišťují, ale neoslabují.
Zasvěťte život kráse.
Tvořte kvůli tvoření, ale ne kvůli ocenění.
Jednejte s bližními otevřeně.
Změňte minulost.
Přinášejte do Světa něco nového.
Naplňte tělo Láskou.
Staňte se energií Lásky.
Láska vše oduševňuje.
Kde je láska, tam je Bůh.

- Jak dosáhnout dokonalého života ?

Šťastný člověk dokáže změnit mnoho lidí.
Nešťastní zůstávají otroky.
Štěstí miluje svobodu.
Radost je tam, kde je svoboda.
Pochopte podstatu štěstí.
Otevřete se světu a svět se vám otevře.
Jestliže přestanete být v opozici, stanete se vládcem.

- Jaká je podstata reality ?

,,Já" je jméno Věčnosti.
Uvědomění si sama sebe jsou dveře do vyšší reality.
Uvědomění si sama sebe je klíč k přeměně.
Když najdete odpověď na otázku
,,Kdo jsem ?", odpovíte si na všechny otázky.
Stanete se příčinou svého štěstí.

A podíval se na všechny s láskou a dodal :


"
Ticho mnohé odhalí.
Buďte sami sebou."


elektromagnetizmus srdce

12. prosince 2011 v 8:00 | Gregg Braden vědec |  O zdraví a nemoci

DĚKUJI TI ZIMO

11. prosince 2011 v 7:00 | PETER GAŠPARÍK |  Zimní království

Božská sila zimy zasadla hlboko na trón. Mocné, premocné a to najposvätnejšie a najdolonalejšie na tejto Zemi- Matka Zem. Si nádherná, očarujúca, milovaná, zanietenaá prekrásna, požehnaná, rozdávajúca, objimajúca, chrániaca, žiariaca, napájajúca, potrebná, rozkošná, divoká, nespútaná, slobodná, životná, energická, materská. Zima naša usaď sa v tomto kraji a Tvojimi studenými rukami odpútaj ludí z ich falošnej cesty. Zmraz pukotom ohromným všetky negatívne posolstvá, odkazy temných síl, manipulatívne vzťahy, faloš, hnis, pretvárku. Zmraz to mocna Matka Zima! Volám Ťa tu na skalách, k Tebe spínam ruky. Moje myšlienky idú k Tebe, dobrá Stvoritelka a opatrovnica. Zmraz a odpútaj všetko negatívne. Dovol sile v nás, mieru, súladu, dovol Tvojej bohyni Lade vstúpiť do každého človeka na Zemi, dovol mu otvoriť sa a privítať nový a čarovný deň v sebe. Dovol mu nadýchnuť sa až cez okraj plúc Tvoju sviežosť a majestát. Dovol nabrať za priehrštie snehových vločiek a napodobnit ta tak. Tu na skalách stojim, ruky mám skrehnuté, ale milujem a ďakujem. Som. Viem, žijem.
A Ty zamrzáš moje slova. Tak ťa milujem láskou,ktorá presahuje tieto hory. Ktorá len Je, horí, hreje, oživuje. Sila mocná premocná, napoj naše srdcia. Farbou dňa i noci, tak Ti Ďakujem.

Jak na kašel

9. prosince 2011 v 16:30 | emailová pošta |  zelená lékárna

LIPOVÉ BONBONY PROTI KAŠLI
Ingredience:
120 g medu, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce velmi silného lipového čaje, šťáva z poloviny citronu.
Postup:
Med, krystalový cukr, lipový čaj a citronovou šťávu vaříme tak dlouho, až při zkoušce drátěným očkem získáme tzv. velkou perlu. To znamená, že kapka cukru s medem na talíři tvrdne. Pak hmotu vylijeme na navlhčenou nebo namaštěnou desku, mokrým nebo namaštěným nožem krájíme na kostičky a po ztuhnutí ji ukládáme do sklenic pod víčko, aby nezvlhly. Lipové bonbony jsou velmi dobré proti kašli a při nachlazení.
Co ještě pomáhá proti nachlazení?
Při chřipce a nachlazení doporučují lékaři dodat tělu co největší množství vitaminů. Většinou jíme pomeranče, citrony nebo kiwi. Opravdovou bombou je ale obyčejný celer. Kromě vitaminů skupiny B, C, K, A, E, obsahuje i draslík, hořčík, chrom, sodík, železo, zinek a vápník. A vybíráte-li čajovou směs, dbejte na to, aby obsahovala podběl lékařský. Jeho léčebné účinky znal už starořecký lékař Hippokrates - tišil jím prý suchý kašel.

Medicína na KAŠEL
je k odhlenění, namísto mukosolvanů atd. Sama zaručuji, že je to opravdu zázrak!!! Mám 3 děti a vařím při každé větší rýmě.
1 sáček tymiánu (8-9gramů). 200 gr cukru. 250ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY
vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, poté sundáme z ohně.
Musíme přidat celý sáček tymiánu ( jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí. Scedit, a po lžičkách třeba 5 krát denně.
NEnamáčet do lektvaru olíznutou lžičku!!!! Dávám medicínu do skleněné lahvičky.
Vydrží dlouho. Skladuji při pokojové teplotě i 2 měsíce.Vlastně nevím jak dlouho, ale nikdy se mi nezkazila, a dětem moooc chutná.


Modlitba vize

9. prosince 2011 v 6:30 | Diana Cooper |  Esoterika


Mám vizi,v níž všichni lidé žijí v míru,
nasyceni a se střechou nad hlavou,
kde je každé dítě milováno a vychováváno
k rozvíjení svých shopností,
kde srdce je důležitější než rozum
a kde moudří jsou uctíváni víc než majetní.

V tomto světe vládne spravedlnost,rovnost a čestnost.
Příroda je ctěna,vody proudí čisté a jasné,
vzduch je svěží a průzračný.
Rostlinám a stromům se dostává výživa
a všem zvířatům úcta a laskavá péče.
Vládne tu štěstí a smích.

Lidské bytosti kráčejí ruku v ruce s anděly.
Děkují za lásku,pochopení,moudrost,odvahu a pokoru,
díky níž přispívám k šíření světla.
Nechť vzestoupí celý svět.
Tak se staň.Amen!


Co se děje s Měsícem

7. prosince 2011 v 7:00 | www.osud.cz |  Vesmír a mandaly
měs

Co se děje v poslední době s Měsícem?

Včera v 22:31 | www.osud.cz |  Moudrosti od různých autorů
Někteří z vás, kteří jste ještě nesklonili hlavu a stále ještě sledujete oblohu, nám hlásíte v posledních dnech zcela zvláštní anomálie s Měsícem.
  • vychází na zcela rozličných místech, posunutých ze dne na den o mnoho stupňů.. jeden ze čtenářů dokonce hlásí, že jeden den vycházel na severní obloze, druhý den na jižní
  • během své pouti podivně poskakuje, najednou se posune o velký kus nebe
  • v plném úplňku se nacházel plných 3-4 dny (viz také na článek Měsíc již třetí den stále v úplňku! )
  • modravé kolo kolem Měsíce (to by mělo být způsobeno "uzavřením" atmosféry elitami, nepropouští žádné záření (nebo jen částečně) z vnějšího kosmu
  • oranžový Měsíc (to může být způsobeno tímtéž)
O podivuhodných posunech Měsíce jsme již před mnoha měsíci tuším dvakrát psali, ale zatím nikdy tyto anomálie nezaznamenalo tolik lidí, jako právě v této době.
Přestože je řada lidí přesvědčena, že Měsíc nehraje v našem životě žádnou výraznější roli, anebo že jde o jakousi zcestnou "jinovou" polaritu bipolárního žití, těm, co byli v sobotu na přednášce Davida Icka, bylo vysvětleno jak obrovskou a destruktivní úlohu tento uměle vybudovaný souputník představuje. V podstatě na úrovni jemnějších těl odvádí tu samou destruktivní úlohu, jako na úrovni fyzických těl elektromagnetické vysílače typu televizní vysílání a mobilní sítě. Je zcela pochopitelné, že jde o záměr.
Znovu upozorňuji, že v posledních týdnech dochází k obzvlášť silným a agresivním postřikům nebe a spousta lidí onemocněla s krkem,nebo dýchacími cestami. Pijte hodně vody, preventivně si dávejte koloidní stříbro (pokud jste jinak zdraví, stačí jednou týdně štamprličku) a zvyšujte imunitu dostatečným přísunem vitamínu C (jednorázově lze sníst 5 až 10 tisícových pilulí) a pilulemi z hlívy ústřičné, nebo nejlépe přímo podle speciálního receptu připravované syrové. Zvyšujte také nervovou odolnost (meditace, čokoláda, koloidní zlato, vitamíny řady B, zejména B6 a B12). Je třeba rovněž zvyšovat podíl magnetismu v organismu (příroda, negativní ionizace vzduchu, solné lázně, dýchání soli prostřednictvím zvlhčovačů - rozpustit himalájskou a draslíkatou sůl, půl na půl,k dostání také v biozero.cz)).
Řada z vás si stěžuje na téměř nepřekonatelnou únavu v jistých čátech dne.
Mám také hlášení, že se část oblohy - co se týče svitu "hvězd" jako by rozjasnila, jsou velmi viditelnější a více svítí, zatímco druhá se jako by ponořila do mlhy... bohužel jsem zapomněl která je která.
měsíc

Zrnko, kávy

6. prosince 2011 v 7:00 | Izabela Klimová |  Plody Země
káv
Tyto zrníčka,obepluly celý svět.Kam vlastně sahá jejich historie?
Tato plodina se dostala do světa z Etiopie,
ale její plody nesloužili k přípravě horkého nápoje, ale pouze ke žvýkání. Zmínky o kávě však nalezneme i ve velmi starých textech. Dle Homérovy Odyssey byla káva připravena dcerou nejvyššího boha Dia statečnému bojovníkovi k povzbuzení jeho morálky a statečnosti. V biblickém textu připravuje otec pro své syny tmavý nápoj za účelem navození lepší nálady a povzbuzení pro konání hrdinských skutků během boje.
Potomek původního divokého kávovníku,arabský kávovník /Coffea arabica/ se pěstoval na
Arabském poloostrově,kde se také začalo pražení kávových zrnek.
Kávovníky byly považovány za tak cenné,že každý,kdo by je odcizil,nebo poškodil,podléhal
trestu smrti.
Pěstování kávovníku se rozšířilo i do Cejlonu,Jávy,Indonézie,do Karibiku a do Holandska a Francie.
V 19.století se do pěstování zapojila Brazílie a Guayana.
ká

Semena kávovníku mají silné aroma,2,8% kofeinu.
Plody kávovníku mají dužinatý obal, ve které se ukrývají kávová zrníčka. Každé zrníčko je ještě obalené tzv. pegamenem. Vyloupaná zrnka mají zelenou barvu a překvapivě vůbec nevoní. Veškeré aromata a chutě se z kávy získávají až po jejím upražení. Zelená zrníčka mají různé tvary a velikosti. Záleží na odrůdě kávovníku a také na oblasti, kde káva roste.
káv2


Pití kávy se stalou velmi oblíbené už od 17.století a papež Klement VIII. si tento nápoj velmi
oblíbil a pokřtil ho,aby se stala přijatelným nápojem pro věřící.
20.století znamená úplnou kávovou explozi.Na více než 25 milionech rodinných farem asi v 80
zemích dnes roste 15 miliard kávovníků.
Každý den se na světě vypije 2,25 miliardy šálků kávy.To je opravdu pozoruhodné množství.
kv



Dopis Boha člověku -video

5. prosince 2011 v 7:00 | Josef Kořenek |  Esoterika


Znám osobně pana Kořínka a jeho křehkou duši.Znám jeho krásné tvůrčí dílo.
Byl to právě pan Kořenek,od kterého jsem dostala svoji první dikšu,což
byl nezapomenutelný zážitek. Zde je ukázka jeho díla a určitě pohladí
Vaše duše.Hezký zážitek!








Červená řepa

4. prosince 2011 v 11:09 | emailová pošta |  Plody Země

Červená řepa-je léčivá rostlina.




Cviklu využívali už v starovekom lekárstve. Jej liečivé účinky sa využívajú pri: problémoch s pečeňou a obličkami, pri nadváhe, črevných a žalúdočných problémoch. Uľahčuje liečbu chrípky a nachladnutia, zbavuje organizmus toxických látok Šťava zmiešaná s medom sa užíva pri vysokom krvnom tlaku.


Zmierňuje infekciu dýchacích ciest, reguluje krvný obeh, predchádza zápche, lieči ekzémy a posilňuje vlasy. Varená obsahuje rozpustné vlákniny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu. Je súčasťou diét pri ochoreniach pečene a ateroskleróze. Obsahuje látky s protirakovinovými účinkami. Obsahuje vitamíny skupiny B, vzácne minerálne a lipotropné látky. Je výživná, posilňuje organizmus a pomáha pri liečbe chrípky a prechladnutia.

Čo všetko v červené řepě nájdete?

  • meď, zinok, jód - podporujú pevnosť nechtov a vlasov
  • vitamín E - na celkovú regeneráciu organizmu, spomaľuje starnutie
  • vlákninu - podporuje pravidelné vyprázdňovanie a eliminuje vstrebávanie
  • draslík, horčík, vápnik - zabraňujú prekysleniu organizmu, majú blahodarný vplyv pri dne a zvýšenej hladine kyseliny močovej v krvi
  • kremík - je nevyhnutný pre pevnosť väzív a pružnosť ciev


Skvelý prostriedok proti anémii (málokrvnosť)

Cvikla obsahuje všetky potrebné živiny na tvorbu krvi (železo, kremík, meď, kyselinu listovú, vitamíny C a B), preto je vhodná pri málokrvnosti (prejavuje sa celkovou únavou, vyčerpanosťou, závratmi). Vyskúšajte vypiť 50 až 100 ml surovej šťavy z cvikly dvakrát denne pred jedlom. Výsledkom budete prekvapení.

Ako si ju pripraviť?

Cviklu môžete variť, piecť, zavárať, pripraviť si z nej nápoj alebo nátierku. Varí sa vcelku so šupkou, zostane jej tak pôvodná tmavofi alová farba. Môžete ju nastrúhať na hrubšie rezance, pridať k zeleninovým šalátom a dochutiť dresingom či bylinkami. Tiež ju môžete nakrájanú na kolieska zapiecť a podávať s kyslou smotanou, jogurtom a syrom



Upozornenie !!!









Recepty z červené řepy /cvikla/

sirup I

Ingrediencie
1,5 kg cvikle
4 l vody
10 dkg kyseliny citrónovej
3- 4 kg kryštálového cukru
1 malinová, alebo jahodová esencia

Postup prípravy
Cviklu ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky, zalejeme vodou a varíme 1 ¼ hod.
Potom precedíme, do horúcej tekutiny pridáme cukor - podľa chuti 3 - 4 kg,
kyselinu citrónovú a 1 malinovú, alebo jahodovú esenciu

sirup II.

Ingrediencie
1 1/2 kg surová cvikla,
4 l voda,
3 kg cukor,
5 dkg kyselina citrónová,
1 dl rum

Postup prípravy
Cviklu pokrájať, pridať vodu a variť 4 hodiny. Scediť, pridať cukor, variť pol hodiny.
Po uvarení pridať kyselinu citrónovú a rum, premiešať. Teplý sirup vliať do fliaš.





Marmeláda z červené řepy

Ingrediencie

1 kg varenej cvikle
0,75 kg cukor
8 g kyselina citrónová (alebo šťava z 3 citrónov)
1 g škorica mletá

Postup prípravy
Cviklu dôkladne umyjeme a varíme, pokým nezmäkne aj v strednej časti bulvy.
Zmäknuté bulvy ochladíme v studenej vode a olúpeme. Potom ich zomelieme, rozmixujeme, alebo .zomelieme. Získaný pretlak ešte prepasírujeme cez jemné sito a zahustíme varom pri stálom miešaní. Asi po 15 minútach varu pridáme tretinu cukru, po 5 minútach ďalšieho varu zvyšok cukru a ostatné prísady. Hmotu zahusťujeme varom až do želanej hustoty. Hotovú marmeládu plníme ešte zahorúca do ohriatych pohárov, uzatvoríme viečkami otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Kto chce, môže pre väčšiu istotu sterilizovať uzatvorenú marmeládu pri teplote 100°C cca 5 minút



Jablkovo-řepové povidla

Ingrediencie
1 kg cvikle
1 kg jablká
1 kg paradajky (nemusia byt) vtedy dáme (1,5 kg cvikle + 1,5 kg jablk)
1,3 kg cukru
2 GELFIX alebo želírovací cukor

Postup prípravy
Surovú ocistenú cviklu varíme asi 1 hod potom pridáme pokrájané neošúpané jablká a paradajky a varíme asi 15 min.
Potom rozmixujeme a prepasírujeme do získanej zmesi pridáme cukor a Gelfix v prípade použitia želírovacieho cukru dávame len 1 kg cukru
Varíme do zhustnutia horúce plníme do pohárov, necháme otvorené po vychladnutí uzavrieme víčkom.



Sterilizovaná červená řepa se zelím

Ingrediencie
5 kg zelí
1,5 - 3 kg uvarenej cvikly,
0,5 kg postrúhaného chrenu,
1 celé deko,
400 g cukru,
500 ml octu.

Postup prípravy
zelí a cviklu nakrájajte, všetky ingrediencie zmiešajte, nechajte cca 30 min. odstáť. Dajte do pohárov a 15 - 20 min. sterilizovať pri teplote 100°C, aby chytili viečka.




Racio salát

Ingrediencie
100 g sterilizovaného hrášku,
100 g cvikle,
2 sladkokyslé uhorky,
soľ,
100 g bieleho jogurtu
1 lyžica horčice,
mleté čierne korenie

Postup prípravy
Na tvrdo uvarené vajcia, uvarenú cviklu a mrkvu pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a necháme na chladnom mieste postáť. Horčicu vymiešame s jogurtom, vylejeme na zeleninu, premiešame, uložíme na 30 minút do chladničky a podávame s pečivom, alebo ako prílohu k pečenému kuraciemu, bravčovému mäsu, alebo šunky.

salát s jogurtovým dresingom

Ingrediencie
4 menšie cvikly
2 zemiaky
syr s modrou plesňou
vlašské orechy
1 biely jogurt
citrónová šťava
soľ, čierne korenie
olivový olej
pažítka

Postup prípravy
Uvarené cvikly a zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Na ne nadrobíme plesňový syr a posekané vlašské orechy. Na dresing vymiešame biely jogurt s citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, dresingom a posypeme posekanou pažitkou.


salát zo zelenej fazuľky, červené řepy a fety

Ingrediencie:
zelená fazuľka
cvikla
syr feta
malá cibuľa
dijonská horčica
ocot z červeného vína
citrónová šťava
olivový olej
čierne korenie

Postup prípravy
Zelenú fazuľku povaríme domäkka, zlejeme a necháme vychladnúť. Rovnako povaríme cviklu a pokrájame ju na menšie kúsky. Na dresing si nadrobno nakrájame menšiu cibuľku a vymiešame ju s olivovým olejom, citrónovou šťavou a octom podľa chuti. Fazuľku, cviklu a na kocky pokrájanú fetu v mise zľahka premiešame s dresingom a dochutíme mletým čiernym korením. Šalát chutí dobre aj mierne odležaný v chladničke.





Červená řepa s jogurtem

Ingrediencie
2 surové cvikly,
3 biele jogurty,
3 strúčiky cesnaku,
morská soľ.

Postup prípravy
Nastrúhanú cviklu mierne posolíme a zmiešame s jogurtom a pretlačeným cesnakom. Jednoduché a výborné. Môžeme použít kyslú smotanu. Podávame s pečivom.




koktail

Ingrediencie:
3 kusy cvikle,
3 kyslé jablká,
1/8 litra smotany,
citrónová šťava z 1/2 citrónu,
lyžica chrenu

Postup prípravy
Surovú očistenú cviklu najemno postrúhame, pomiešame s nahrubo postrúhanými jablkami a zalejeme smotanou a šťavou z citrónu (ak chceme jemný krém - všetko rozmixujeme).







Ingrediencie
30 dkg chudého bôčika alebo hovädzie mäso,
5 malých cvikiel,
2 cibule,1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler,
2 zemiaky, 1 pór, 2-3 strúčiky cesnaku,
1/2 menšej kapusty,
1 PL masla, 3 PL paradajkového pretlaku,
soľ, čierne korenie, bobkový list, ocot,
1/4 l kyslej smotany,

Postup prípravy
Mäso v kuse dáme variť do 1 a 1/2 l vody. Po hodine varenia pridáme na rezance pokrájané 3 cvikle a na kolieska pokrájanú cibuľu. Varíme na miernom ohni 15 min. Medzitým pokrájame koreňovú zeleninu na kocky a kapustu na rezance a potom opražíme na masle a pridáme do hrnca k mäsu. Osobitne uvaríme v malom množstve vody 2 na kolieska pokrájane cvikle spolu s bobkovým listom a cesnakom.
Uvarené mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Precedíme doň aj vodu v ktorej sme varili osobitne cviklu.
Boršč okoreníme mletým čiernym korením, octom, paradajkovým pretlakom. Kyslú smotanu dávame až do taniera.




Boršč moskovskej baryšne

Ingrediencie
200 g hovädzieho mäsa,
60 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu,
60 g hlávkovej kapusty,
40 g cvikly,
40 g masti,
20 g cibule,
20 g rajčiakového pretlaku,
2 dl kyslej smotany,
20 g hladkej múky, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, voda, ocot

Postup prípravy
Mäso a zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme. Posekanú cibuľu zapeníme na masti a dáme do polievky i s rajčiakovým pretlakom. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme do polievky, posolíme a povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme, okoreníme a vložíme osobitne uvarenú, očistenú a ozdobným nožom pokrájanú cviklu.

Austrálsky salát

Ingrediencie
1 hlávka šalátu,
2 paradajky,
1 malá uhorka,
100 g sterilizovanej cvikly,
100 g zeleru,
½ pomaranča,
2 kolieska ananásového kompótu,
100 g hrozna,
šťava z 1 citróna,
2 PL oleja,
na hrot noža soli

Postup prípravy
Do misky rozložíme umyté šalátové listy a do stredu dáme srdiečko zo šalátu.. Potom dookola poukladáme paradajky pokrájané na mesiačiky, neolúpané kolieska uhorky, cvikly, postrúhaný zeler, plátky pomaranča, ananásu a hrozno. Do citrónovej šťavy zamiešame olej a soľ, pokropíme ňou šalát a necháme odležať 30 min. v chlade. Podávame k pečenej hydine, rybám, nákypom.







Buněčné dělění a počítač

3. prosince 2011 v 7:00 | Drunvalo Melchizedek |  Moudra a mezilidské vztahy
chromoz
chromozom

Na hodinách biologie nás učily,jak při oplodnění vznikne nejdřív jedna buňka,pak dělením,dvě,čtyři,
osm atd,až se během devíti měsíců vyvine lidský plod,který je připraven opustit dělohu a narodit
se na naši planetu.
Na tomto poznatku není nic nového a převratného.Nové a převratné je však vysvětlení binární
posloupnosti buněčného dělení a jeho souvislosti s počítačovými systémy.

 Nabízím Vám zde ukázku z knihy Drunvala Melchizedeka: Prastaré tajemství květu života.

"Binární posloupnost buněčného dělení je následovná:1,2,4,8,16,32,64,128,256,512 a je to
prvních deset mitotických dělění buněk.
1./Existuje 10 na 14 buněk t.j.100 bilionů.Když je lidské tělo dospělé je potřebných 46 mitotických
   dělení,aby bylo dosaženo 10 na 14 buněk.
   46 je i počet chromozomů v každé průměrné buňce.
2./Každou sekundu musí lidské tělo nahradit 2 a půl milionů červených krvinek.Čili 512 buněk po
   10 mitotických dělení se dělí ještě 10 x a je jich 536 milionů."

Jsou to ohromující čísla,ale v dalších řádcích se dozvíme ještě více:

"Jsme z uhlíku a křemíku.Jak se pohybujeme mezi těmito dvěmi prvky?
Binární posloupností! Je to základní princip života.
Je to i základ počítačového systému,zde se ale počítají čipy,tak jak u lidí buňky.
Stačí 46 čipů a naše tělo používá miliony let 46 mitóz.
Stačí 46 čipů a máme k dispozici miliony dat."

Mohu jednoduše jenom dodat,že vše je propojeno se vším,další komentář je zbytečný.
pc

Chilli-boží nitroglycerín

2. prosince 2011 v 8:00 | emailová pošta |  O zdraví a nemoci

CHILLI A INFARKT
Věděli jste, že je možné skutečně zastavit průběh infarktu s pomocí prostého a přitom překvapivě účinného koření Chilli (též kayenská paprička nebo-li capsicumannuum)? Je to skutečně tak. Chilli opravdu dokáže zastavit nástup infarktu už za pouhých 60 vteřin!
Jak použít chilli k rychlému zastavení infarktu?
Proslulí léčitelé, jako jsou Dr. John Christopher, N.D. nebo Dr. Richard Schulze, N.D., pějí na chilli samou chválu. První z nich o něm dokonce prohlašoval toto: "Za 35 let mé praxe práce s lidmi a při svém vyučování jsem neztratil ani jediného pacienta s infarktem, který v době mého příchodu ještě dýchal. V tom případě jsem vždy naordinoval šálek "chilli-čaje" (lžička chilli zalitá horkou vodou) a během několika minut byli takoví pacienti schopni vstát a pohybovat se."
Přitom je potřeba zdůraznit, že tito lidé a mnoho jim podobných léčitelů popisovali svou osobní zkušenost a nešlo o žádné spekulace, co se týká této účinné rostliny.

Jak se tedy má používat koření chilli podle těch, kteří s ním mají vlastní zkušenosti?

Prvním předpokladem je účinnost koření - za minimální bývá považován obsah 90 000 H.U. (heat units). Při této vydatnosti a v případech, kdy je postižený člověk stále při vědomí, se doporučuje rozmíchat 1 čajovou lžičku prášku chilli ve sklenici s horkou vodou (což bývá označováno také jako"cayenne tea" - kayenský čaj) a pak ji podat postiženému k vypití.
V případech, kdy postižený ztratil vědomí, bývá doporučováno použít chilli-tinkturu nebo extrakt - opět nejméně 90 000 H.U. a aplikovat je pod jazyk. Jak poznamenal Dr. Christopher, za 35 let jeho praxe mu takto nezemřel žádný člověk s infarktem, který ještě dýchal při jeho příchodu. Tento úspěch přičítá právě obezřetnému použití chilli.




Další způsoby použití chilli
Jedním z nejefektivnějších způsobů použití chilli je v podobě katalyzátoru v kombinaci s dalšími bylinnými přípravky. Základním pravidlem přitom je, že jej lze využít jako přídavek u téměř všech bylinných kombinací s výjimkou těch, které mají působit na nervy. Díky svému stimulujícímu účinku na tělo urychluje chilli cirkulaci a tím vyvolává zlepšení trávení a vstřebávání. Takto dokáže zlepšovat nebo navyšovat účinnost prakticky jakéhokoli bylinného přípravku.
Za tímto účelem se často používá v prostředcích na artritidu, na ženské potíže, infekce, srdeční problémy a potíže s krevním oběhem, u projímadel, diuretik (tj.močopudné přípravky), u vředů nebo problémů se štítnou žlázou atd.

Chilli z pohledu výživových hodnot
V chilli bývá obsaženo nejméně 25 různých nutrientů! Obsahuje minerály jako je zinek, selen, vápník či hořčík. Také jsou v něm vitamíny A a C. Navíc v něm jsou jak "syrová vláknina" tak i "dietová vláknina" a karbohydráty. Chilli určitě může být označováno za boží "nitro-glycerin", pokud jde o infarkty. Je tedy nemoudré opouštět domov bez něj.


OČISTA NOSNÍCH DUTIN

2. prosince 2011 v 7:00 | JARDA ZAJÍČEK |  O zdraví a nemoci
nos

Džala néti- očista nosných dutín

Očista nosa Džala Neti je vynikajúca a výborne premyslená technika. Kto trochu pozná jogu, vie, že jogíni okrem rôznych cvičení používajú celú radu očistných techník, ktoré môžu byť veľmi prospešné aj nejoginom
. Hoci sa jedná o pôvodne jogovú očistnú techniku, môže byť užitočná aj ľuďom, ktorých joga vôbec nezaujíma. Ak za jednu minútu priemerne osemnásťkrát vdýchneme liter vzduchu, prejde nosom v nádychu približne 26.000 litrov vzduchu za 24 hodín. V dnešnej dobe, keď je vzduch značne znečistený, môžeme túto techniku brať doslova ako balzam pre náš nos. Keďže naša nosová sliznica je sústavne kontaminovaná poletujúcimi baktériami, spórami húb, rôznymi alergénmi a ďalšími nečistotami vzniká riziko zápalových procesov a nádchy. Preto je táto metóda veľmi užitočná najmä z preventívneho hľadiska. Jogíni tvrdia, že nosná sprcha človeka zbavuje všetkých neduhov od ramien hore. Hlavným prínosom Džala Neti je vyčistenie nosových dutín. Dokonale z nosa odstraňuje prach a hlien nahromadený v prínosových dutinách. Je najlepší praktizovať ju ako súčasť rannej hygieny. Najbežnejšie je preplachovanie nosa slanou vodou, v niektorých prípadoch je vhodné použiť vlastnú urinu (moč), ktorá prináša vynikajúce výsledky.
Pre praktizovanie nosnej sprchy je potrebné zohnať si Neti kanvičku pripomínajúcu malú kanvičku na čaj. Zohnať sa dá v obchodoch pre vyznávačov jogy alebo na internete. Je možné použiť kanvičku na zalievanie izbových kvetín s upravenou hubicou. Hubičku je potrebné zarovnať, aby nebola skosená a upraviť koniec tak, aby nemal ostré hrany - najlepšie nad plameňom. V niektorých prípadoch sa používajú detské kanvičky zakúpené v predajniach hračiek, podobne ako menšia kanvica na čaj, či nádoba na popíjanie kúpeľnej vody, dokonca sa dá použiť aj upravená PET fľaša a
aj touto nádobkou je možné kanvičku na Neti nahradiť. Ďalej potrebujeme soľ a vlažnú vodu.
Néti kanvičku si môžeme zakúpiť v špecializovaných  Internetových predajniach      
                                          
Popis:
Aký uzáver musí fľaša mať, je vidieť na obrázku 1; záklopku uzáveru je však potrebné odrezať. Potom - najlepšie s pomocou malého skrutkovača - z uzáveru odstráňte všetky vložené vnútornej časti (obr. 2). Podľa obr. 3 si môžete overiť, čo všetko odstránite preč. Teraz je potrebné do fľaše vypáliť otvor, ktorým by sa do fľaše dostával vzduch, aby z neho voda mohla bez problémov vytekať. Otvor by mal byť zhruba v hornej štvrtine fľaše. Môžete ho napr.  vyrezať, ale najľahšie ho prepálite zápalkou. Musíte však pracovať rýchlo, aby sa plameň príliš nerozhorel, inak vznikne príliš veľký otvor alebo sa spálite. Koniec horiacej zápalky preto rýchlo priložte na fľašu (obr. 4). Počítajte s tým, že rôzne PET fľaše aj rôzne reagujú. Niektorého plastu sa stačí sotva dotknúť, na iný musíte chvíľku tlačiť.


Technika očisty prínosových dutín

Neti kanvičku, alebo PET fľašu naplňte vlažnou vodou asi 38-40 stupňov, na 0,5 až 1 liter vody sa dá 1 čajová lyžička soli. Dôležité je, že zakončenie "náustky" kanvičky je uspôsobené tak, že presne upchá nosový otvor, do ktorého sa zavedie. Potom si jemne zasuňte hubičku nádobky do jednej nosovej dierky, nakloňte sa nad umývadlom a skloňte hlavu k jednej strane. Osmotický tlak vody je rovnaký ako v prípade telesných tekutín. Kým vodu lejete do hornej nosovej dierky, pomocou gravitácie vám okolo nosovej prepážky vyteká dole nosnou dierkou von. Anatómia nosovej dutiny umožňuje komunikáciu medzi oboma nosnými dierkami. Až bude nádobka prázdna kanvičku vyberte a
vyfúkajte zvyšnú tekutinu. Kanvičku znovu naplňte a celý proces opakujte aj na druhú stranu, najprv pravú a potom ľavú nosnú dierkou. Veľmi dôležité je nos poriadne vyfúkať, aby sa z neho dostali posledné zvyšky vody. Aj tak počítajte s tým, že zvyšná tekutina z čelných dutín môže vykvapkávať ešte asi päť až desať minút.

DÔLEŽITÉ: Po celú dobu preplachovania musia zostať ústa otvorené, či už nimi dýchame alebo nie, pretože inak by sa cez Eustachovu trubicu, ktorá spája ústnu dutinu so stredným uchom, mohla voda dostať do uší, čo je nepríjemné.

I keď budete mať zo začiatku možno technické problémy, nevzdávajte sa a pokračujte, ide len o cvik. Ak sa džala Neti stane vašim každodenným rituálom, zbavíte sa mnohých zbytočných zdravotných problémov.

Táto očista je výborná profylaxia pred nachladnutím, proti chronickej nádche, spúšťanie krvi z nosa a zosilňuje vnímanie zmyslov, ktoré prakticky všetci zanedbávame. Stimuluje inteligenčné centrum mozgu, zastavuje padanie a šedivenie vlasov, pôsobí proti niektorým bolestiam hlavy. Je dobrá na liečenie zábudlivosti, kedy je poznať zlepšenie pamäte, kapacity úsudku a bystrosti .. Choroby prínosových dutín a tiež kašeľ lieči s mimoriadnym efektom, oči dostanú lepšie trblietanie. Džala Neti pomáha liečiť aj šerosleposť, bolesti očí, kalný zrak, ušné choroby, zhoršený sluch, výtok z uší atď. Prípadná chrípka má ľahšiu formu priebehu. Posilňuje sliznice nosohltana a pretože vyžaduje pri prečisťovaní sústredenie, pomáha aj v koncentrácii na prítomnosť.

Zdroj: Jarda Zajíček
Foto: Jarda Zajíček- potreby na zhotovenie / Foto: predvedenie techniky: Martin Horňák
Preklad z češtiny: Martin Horňák
zmn

Cesta domů

1. prosince 2011 v 8:00 | www.vykrocenidozivota.cz |  Esoterika

Cesta domů

Za posledních pár dní došlo k dalším větším změnám. Zjednodušeně bych řekla, že energie více zhoustla a hlavně se několikanásobně zrychlila. Myšlenky jak pozitivní, tak negativní se zhmotňují mnohem rychleji.
Největší změna nastala v průběhu dne 28. 10. 2011. V tento den se otevřelo větší množství průchodů "bran" pro přechod energie ze staré (Starý věk) do nové (Nový věk). Otevřela se i zlatá brána, kterou prochází světlonoši, také průvodci v Novém věku.
Co to pro nás znamená. Začíná se otevírat jedna etapa, která nám přináší jisté možnosti a informace.
V současné chvíli jsem a nejen já měla možnost zaznamenat několik zásadních změn zejména při postupu testování standardními metodami.
Začíná se z hlediska energetického významu stírat rozdíl mezi Ano a Ne. Možná i ti z vás, kteří používají různé druhy testování (kineziologický test, automatickou kresbu, kyvadlo, sílu myšlenky, rady Stvořitele…) si mohli všimnout rozporuplných informací. Mně osobně se již několik dní projevuje "nemožnost" tímto způsobem testovat. Většinou na všechno i obráceně vychází pouze jedna odpověď. V některých situacích byla energie tak hustá, že se testovat nedalo vůbec nebo snaha testovat pozbývala smyslu.
Otevřela se ale jiná možnost. Naladění se na pocit a řídit se výhradně silou vlastního pocitu. V poradně jsem měla za poslední týden několikrát možnost se s klientem (bez běžného testování) dobrat během chvilky stejné odpovědi a oba jsme ji řekli ve stejnou dobu, jenom pouhým naladěním a procítěním dané věci. Vždy byla odpověď správná. Objevila se ale ještě jedna věc. Osoby, které jsou v reálném světě náchylnější na zpochybňování si málo věřily. Respektive nemohly uvěřit, že by to mohlo být tak snadné a pravdivé. Chvíli trvalo, než tento nový způsob přijaly. Je to opravdu možné a velice jednoduché.
Nelekejte se, že byste to náhodou nezvládli. Tuto schopnost a možnost máme naprosto všichni. Jenom ji někdo používáme méně, někdo více. Stačí, když si sednete do klidu a zeptáte se, co je pro mne, situaci v danou chvíli nejlepší a dál se necháte vést pocitem. Ze začátku se mohou objevit rozporuplné pocity. Naše staré modely mají ještě silný vliv. Ale nenechte se tím odradit a trénujte a trénujte. Věřte mi, bude se vám to v nejbližší době hodit.
Po tomto zjištění a naladění se na současné dění, začaly k této situaci přicházet další informace.
V průběhu dne 28. 10. 2011 se otevřel proces, brána pro vkládání informací k vytváření naší budoucnosti. Tato brána bude ještě nějakou dobu otevřená, ale ne dlouho. Následujících 5 dní (cca do 2. 11.) bude energie nejsilnější, pak bude pomalu klesat a začátkem prosince 2011 se uzavře.
Všichni máme jedinečnou možnost "vymodelovat si budoucnost". Nemluvím teď o zákonu přitažlivosti. Ti co ho znají, mohou jeho zákonitosti použít. Nejde teď o to, soustředit se na červené auto, velký dům, spoustu peněz… ale hlavně na pocity a emoce. Ty budou následně určovat kvalitu našeho života.
Jak s tím pracovat?
Sedněte si sami do klidu. Myslete na budoucnost. Postupně se nalaďte na pozitivní situace, obrazy a dovolte si je procítit. Možná to ze začátku nepůjde lehce, ale neztrácejte naději. Dá se to natrénovat. Nový věk a energie spojená s ním, bude hlavně o emoční prožitkové rovině. Nebojte se být štěstím bez sebe, a roztančit kolem sebe celý svět, těšit se na něco jako malé dítě. Zkuste se podívat na svět očima malého šťastného dítěte.
Možná, že někteří z vás se nacházejí v nelehké, neradostné, životní situaci, přišli o své blízké, milované mazlíčky, práci, vztahy, peníze, firmy…. A příjemné pocity jsou to poslední, na co teď dosáhnout. Umím si to představit, také jsem teď zažila několik ztrát. Pomohlo mi naladit se zpětně na dobu, situaci, moment, kdy mi bylo dobře a cítila jsem se šťastně. I tento chvilkový moment je dostačující, aby si srdce vzpomnělo a do budoucna se to promítlo. Byla by opravdu škoda, kvůli současné ztrátě, žít ve smutku celý zbytek života. Pokud můžu doporučit, nepodceňujte tento moment, je opravdu jedinečný.
Ráno 29. 10. se objevila ještě jedna kvalita. Otevřela se možnost přestoupit ze staré energie do nové a přitom nechat nefunkční a zatěžující modely, se kterými se již dlouho potýkáme ve staré energii. Nebudu teď popisovat celý proces, jak se to stalo, bylo by to dlouhé, ale poskytnu vám možnost, jak to udělat ve zkrácené verzi.
Proces jsem, s dovolením Nové energie, trochu přizpůsobila současnému myšlení. Již jsem ho vyzkoušela na sobě, manželovi, dětech a klientce (Alenko děkuji), ve všech případech byl funkční.
Opět si sedněte nebo stoupněte sami do klidu. Nalaďte se na nějaké problematické místo, strachy, omezující modely, negativní pocity… prociťte je, ať víte, s jakou energií se loučíte a máte zpětnou vazbu, jestli jste ji odevzdali celou. Pak si představte dva břehy spojené jedním mostem. Jeden břeh je Stará energie na něm stojíte, druhý břeh je Nová energie, tam se chcete dostat. "Negativní energii" poděkujte, za to, že s vámi byla. I když to teď nemusíte vidět, byla s vámi, aby vás chránila. Potom vykročte směrem k druhému břehu. Mohou se objevit různé důvody, proč nejde vykročit. Strach, úzkost, výčitky, panika, bolest, nerozvážnost, hlas, který říká - to je blbost…, všechno jsou to naše ochranné mechanismy, které se nás snaží udržet v "jistotách", které nám nabízí Stará energie a ve kterých jsme byli vychováni. Vytrvejte a jděte dál. Kdybyste se báli jít dál sami, vyšlete myšlenku ke světlonošům, průvodcům, ať vám s přechodem pomůžou. Přijdou, jsou tu od toho. Na druhý břeh se dostanete bezpečně, nic tam nehrozí, já už tam byla. Okamžitě zmizela únava, dostavil se příliv nové energie a práce šla jak po másle. Pokud se po přechodu negativní energie opět objeví, proces zopakujte, může mít více vrstev. Počet přechodů přes most není ničím omezený ani doporučený. Udělejte to kdykoli, kdy budete mít pocit, že máte něco "odložit".
A co děti? Hodně malé děti jsou v té energii poměrně snadno a sami. Měla jsem možnost to vidět. Někteří můžete u svých dětí pozorovat zvláštní jevy: roztržitost, nesoustředěnost, zvýšenou drzost, mumlání pod fousy, nesouvislé výkřiky, které nedávají smysl, pláč, křik, držení za sukně…. I děti cítí, že se něco děje a procesem proplouvají, jak umí. Mějte s nimi trpělivost a buďte shovívavý, ať mohou procesem projít co nejjemněji.
Pro starší děti jsem vytvořila říkanku. Do slov jsem vložila i výše popsaný obraz s břehy a mostem. Takže neuslyší jenom vaše slova, ale v duši uvidí i obraz.
Pokud ji budete chtít u svých dětí použít, vezměte je za obě ruce, jako když se chcete točit, podívejte se jim do očí, přesvědčte se, že vás vnímají a do očí jim řekněte: Strejda našel cestu, teta udělala most, a ty po něm můžeš, běhat tam a zpět". Víc děti nebudou potřebovat vědět. Pokud je jich duše nastavená na přechod, zařídí si zbytek sami.
Pokud z výše uvedeného nic neuděláte, nic moc se nestane. Jenom budete dál fungovat se starými modely v Novém světě. Je to asi jako kdybyste jezdili ve starém embéčku, a najednou jste uviděli Superb. V Superbu můžete jezdit, když si vezmete jeho klíčky. Když si je nevezmete, budete dál jezdit v embéčku, jen se budete muset přizpůsobit řidičům, kteří budou jezdit v Superbu.
I intenzita a kvalita energie pro přechod je omezená. Využijte ji, dokud je nejhustší.
Teď nejde o nic jiného než o vás a kvalitu vašeho života. Teď jste malíři, kteří stojí před bílým plátnem a záleží jen na každém malíři, jaké jeho plátno bude.
Přeji vám, ať vykouzlíte to nejkrásnější plátno pro vás a váš život. Já věřím, že bude stát za to.
Platnost informací v tomto textu je omezena do 28. prosince 2011.