Květen 2011

Umět se zastavit

31. května 2011 v 7:00 | Oldřich Bubák |  Moudra a mezilidské vztahy
jaro v parku
Umět se zastavit uprostřed týdne,
sednout si pod strom a cítit se zdráv,
srovnat myšlenku,co v hlavě se mihne
to lékem je pro každý bolehlav.

Příznaky transformace

31. května 2011 v 6:30 | Karel Bishop |  Esoterika



Příznaky vzestupu

Pocit, jako kdybyste byli v papiňáku, nebo v intenzivním energetickém poli; pocit stresu. Pamatujte, že si zvykáte na vyšší vibrace a nakonec si zvyknete. Na povrch jsou také vytlačování staré matrice, vzorce chování a systémy přesvědčení. Uvnitř vás se toho děje moc!
Pocit dezorientace, najednou nevíte, kde jste, ztráta orientačního smyslu. Již se nenacházíte ve 3D, neboť jste již odešli, nebo jste v procesu odchodu do vyšších realit.
Zvláštní bolesti v některé z částí vašeho těla. Čistíte si a uvolňujete energetické bloky energie vibrující ve 3D, zatímco již vibrujete ve vyšší dimenzi.
V noci se budíte mezi 2 a 4. hodinou. Pak znovu usnete a znovu se probudíte v 5 hodin. Během vašeho snění se děje mnohé. Nelze tam pobývat souvisle dlouho, a proto potřebujete přestávku. Je to také hodina "čištění a uvolňování."
Ztráta paměti. Obtížně si vybavujete slova. Velká četnost ztráty krátkodobé paměti a i svou minulost si vybavujete velmi vágně. Jste ve více jak jedné dimenzi v jednom čase a když jdete vpřed i vzad jakou součást prostupu (zažíváte "rozpojení"). Vaše část je také částí Starého a to Staré je již navždy pryč. Setrvání v přítomnosti je způsob Nového světa.
"Slyšiny" a "vidiny". Při prostupu zažíváte různé dimenze, což je odvislé od toho, jak jste citliví a jak jste naladěni.
Ztráta identity. Snažíte se dostat do vašeho Starého Já, ale to už tam není. Možná se na sebe díváte do zrcadla a nevíte, kdo jste. Již jste očistili většinu vašich starých vzorců a nyní ztělesňujete více světla a jednoduše řečeno, čistší božské já. Všechno je v řádu… jste OK.
Pocit, že jste "mimo tělo". Možná můžete cítit, jako kdyby někdo mluvil, ale vy to nejste. Naše těla jsou poslední, co lze chytit a nejsou na stejném místě, jako zbytek nás. Tento fenomén může také nastat, neboť je to náš přirozený obranný mechanismus přežití, když se ocitneme v akutním stresu, cítíme se traumatizováni či mimo kontrolu. Vaše tělo nyní prochází lecčíms a možná v něm nechcete být. V jednom bodu mi průvodce vzestupem řekl, že to byl způsob ulehčení procesu přechodu a že jsem nepotřebovala zažít to, čím zrovna procházelo mé tělo.
Období hlubokého spánku. Odpočíváte od veškeré té aklimatizace a integrujete se, zatímco se také utváříte pro další fázi.
Zvýšená citlivost na vaše okolí. Davy, zvuky, jídla, TV, jiné lidské hlasy a různé další podněty jsou téměř netolerovatelné. Snadno podléháte a stanete se lehce podráždění. Vylaďujete se! Vězte, že toto brzy pomine.
Závratě, ztráta rovnováhy, bolest v zádech a krku, zvonění v uších, "krupičnaté" oči, rozmazané vidění (velmi časté), nespavost, srdeční palpitace a obtížné dýchání (také velmi obvyklé). Bolesti hlavy.
Rozbrečí vás cokoliv, ať již smutné, nebo úžasné věci.
Nepamatujete si významy věcí. Když jsem zažívala intenzivní období přechodového období a byli jsme vrženi prostřednictvím jemných energií do vyšších realit, vzpomínám si, jak jsem se dívala na koš na odpadky a nevěla, k čemu to je. Musela jsem se spojit se svou paměťí "starého" a sahnout hodně daleko. To, k čemu docházelo, bylo to, že jsem vibrovala v bodu, kde všechno udržuje pouze význam a identitu, kterou tomu dáme. Ve vyšších realitách je energie prostě jenom energií bez nějaké nálepky či významu. Vše je čerstvé a nové. Jakýsi Kurs v odvolávání zázraků, bez "pokoušení se".
Nemůžete si vzpomenout, co jste dělali, či s kým jste mluvili včera, občas dokonce ani na to, co jste dělali před hodinou. Ve vyšších dimenzích je realita právě v ten okamžik. Pokud něco nedržíme ve svém vědomí, prostě to přestane existovat. Nemáme žádné přílohy. Vytváříme si kolem sebe náš vlastní nový svět a to, co "nepodržíme", přestává existovat. Vše je zcela nové, neboť začínáme zcela znovu, moment od momentu. Tento stav přichází a probíhá, ale je cvičením pro život ve vyšších dimenzích. Když nastává, může vzbuzovat trochu hrůzu.
Necítíte, že byste měli něco dělat. Jste v období odpočinku, "restartu". Vaše tělo ví, co potřebuje. Navíc když začnete dosahovat vyšších hladin, "dělání" a "nucení věcí, aby se staly" se stane zastaralé, neboť Nové energie podporují ženskost vroucnosti, přijímání, tvoření, péče o sebe a vyživování. Požádejte Univerzum, aby vám "přineslo" to, co chcete, zatímco vy se budete radovat a užívat si!
Ztráta touhy po jídle. Vaše tělo se připravuje na nový, vyšší stav bytí. Přinejmenším vaše část již nechce být více ve Starém.
Náhlé vymizení přátel, aktivit, zvyků, profesí a bydlišť. Vyvíjete se až za to, čím jste bývali a tihle lidé a prostředí již nevyhovují vašim vibracím. Noví přijdou již brzy a bude to ta-a-a-ak dobré!
Již absolutně nemůžete vykonávat některé aktivity. Když se pokusíte dělat svou obvyklou rutinu a aktivity, cítíte se příšerně. Stejné jako předcházející.
Dny extrémního vyčerpání. Vaše tělo ztrácí hustotu a prochází intenzivní restrukturalizací.
Potřeba velmi často jíst kombinovaná s něčím, co vypadá jako záchvaty nízké hladiny cukru v krvi. Nárůst váhy (zejména v oblasti břicha). Touha po proteinu. Pro proces vzestupu potřebujete enormní množství paliva. Nárůst váhy společně s nemožností ji shodit, ať děláte cokoliv, je jedním z nejvíce typických prožitků. Věřte tomu, že vaše tělo ví, co dělá.
Emoce vám lítají nahoru a dolů; pláč. Naše emoce jsou otvorem pro uvolnění a uvolňujeme toho mnoho.
Chcete jít Domů, jako kdyby všemu byl KONEC a vy jste sem již vůbec nepatřili. Vracíme se ke Zdroji. Všemu JE skutečně konec. (Ale mnoho z nás zůstává, aby si vyzkoušeli tvoření Nového Světa). Také naše staré plány pro příchod byly završeny.
Pocit, že zešílíte, či se u vás rozvinula nějaká psychická nemoc. Rychle zažíváte několik dimenzí a velké otevírání se. Nyní je vám již většina přístupna. Zatím jen nejste zvyklí to používat. Vaše vědomí bylo posunuto výše a vaše bariéry jsou pryč. To pomine a nakonec se tam budete cítit Doma jako nikdy předtím, neboť Doma jste nyní zde.
Deprese. Vnější svět možná není v souladu s vaším Novým, výše vibrujícím já. Příliš dobře se tam necítí. Uvolňujete také nižší, temnější energie a díváte se skrze ně. Vydržte to!
Živé, ostré a někdy násilné sny. Uvolňujete mnoho, mnoho životů s nižší vibrační energií. Mnozí nyní hlásí, že zažívají úžasné sny. Vaše snění se nakonec zlepší a budete si to zase užívat. Někteří zažíváte toto uvolňování i když jste bdělí. Má matka to jednoho dne komentovala, že uvěřila tomu, že mám noční můry za bílého dne.
Noční pocení a návaly horka. Vaše tělo se "přehřívá" a spaluje zbytky.
Vaše plány se najednou v půli mění a jdou zcela jiným směrem. Vaše duše vyrovnává vaši energii. Obvykle se cítí v tomto novém směru SKVĚLE, neboť vaše duše toho ví více, než vy! Narušuje to vaše "rutinní" volby a vibraci.
autor: Karen Bishop, překlad: Mgr. I.Muková
převzato od http://www.aktualni-energie.estranky.cz/

Sportovci a Sir Anton secret´s

28. května 2011 v 6:30 | genesys europe |  Sir Anton Secret´s


Sir Anton´s secret, Ioidica, Zianica Adaptogen

Podporou přirozeného směru, který zahrnuje trénink, kvalitní pestrou stravu, dodržování pitného režimu, kvalitní odpočinek, vyrovnanou psychiku je člověk schopen dosahovat vysokých výkonů, které je schopen přirozeně opakovat.
Spojení produktů Sir Anton´s secret - Iodica - Zianica Adaptogen znamená cestu k přirozené síle, odolnosti a zdraví vyplývající ze správně fungujícího těla. Cesta, kterou přinášíme, spočívá v synergickém působení tří unikátních výrobků; je to způsob jak dosáhnout optimálního stavu organismu. Působení jednotlivých částí je následující:
1) Sir Anton´s secret - přináší látky tonizující lidské tělo. Čistí kardiovaskulární systém, obnovuje přirozenou elasticitu cév, má anabolické účinky a významně buduje nespecifickou odolnost organismu. Odstraňuje stres. Užívá se dlouhodobě.
2) Iodica - vyčištění organismu pomocí jedinečné vody, která obsahuje "merický" přirozený jód a nastaví v těle situaci příznivou pro aplikaci přírodních adaptogenů s tonizujícím a stimulačním účinkem. Čím je organismus čistší - méně zanesený balastními látkami - tím rychleji nastupuje účinek adaptogenů. Iodica příznivě působí ve dvou směrech:
  • Čistí přirozeným způsobem organismus
  • Optimalizuje činnost štítné žlázy, která je zdrojem hormonů důležitých pro látkovou výměnu. Užívá se dlouhodobě.
3) Zianica Adaptogen - je zdrojem stimulačního účinku na organismus. Obsahuje adaptogenní látky, jež dodává maralový extrakt. Užívá se krátkodobě, zejména je-li třeba jednorázového zvýšení výkonu, působí po dobu asi 4 - 5 hodin.
Celý proces je zaměřen na to, aby organismus se stal přirozeně silným, odolným a výkonným. Nezatěžuje organismus, naopak organismu významně pomáhá zatížení zvládnout jeho přirozenými mechanismy Nejsou použity látky, které by nahrazovaly to, co má organismus vytvářet sám.

Spolupráce Genesys Europe se společností Solca, Planta Medica, Mudr. Jiřím Landou a Top Athletics týmem

V rámci spolupráce se společností SOLCA s.r.o. - výrobcem unikátní vody s obsahem přírodního jódu Iodica, Planta Medica a.s. - výrobcem maralového extraktu, s Mudr. Jiřím Landou a s TOP ATHLETICS týmem máme na starosti skupinu špičkových atletů, které pomáháme připravovat na soutěže.
Členy skupiny jsou např.:
  • Lucie Škrobáková, držitelka národního rekordu na 100 m překážek (2009)
  • Petr Svoboda, držitel národního rekordu na 60 m překážek (2010)
  • Denisa Rosolová, držitelka národního rekordu na 300 m překážek (2010)
  • Jiřina Ptáčníková, skokanka o tyči s výkonem 4,60 m (2010)

něha

27. května 2011 v 7:00 | gifzona.com |  Květiny
sklenice něhy



Na břehu jezera sedím sám

25. května 2011 v 7:00 | Oldřich Bubák |  Moudra a mezilidské vztahy

Na břehu jezera sedím sám,
soustředným kruhům od kapek deště
se mlčky usmívám,
rozumím...ale slova zadržím ještě.
v podvečer u jezera


Historie MAI

24. května 2011 v 6:30 | genesys europe |  Medicina alternativa international MAI


The Open International University for Complementary Medicines - OIUCM
Medicina Alternativa International
Medicina Alternativa Europe o.s.


Medicina Alternativa International
Mezinárodní organizaci MEDICINA ALTERNATIVA INTERNATIONAL ve spojení s OPEN
INTERNATIONAL UNIVERSITY FOR COMPLEMENTARY MEDICINES (Otevřená
mezinárodní universita pro alternativní medicínu) spoluzaložil prof. Dr. sir Anton Jayasuriya
v roce 1962 v Alma Atě (Kazachstán, SSSR) při příležitosti konání mezinárodní zdravotní
konference. Organizace Medicina Alternativa se shodovala ve svých principech s cíly Světové
zdravotnické organizace (WORLD HEALTH ORGANIZATION - WHO).
Výše uvedenou mezinárodní konferenci sponzorovaly WHO a UNICEFF. Výsledkem
konference byla společná deklarace (ALMA ATA DECLARATION), která definovala globální
strategii pro veřejné zdraví a preventivní medicínu v prohlášení "Zdraví pro všechny do r.
2000" (HEALTH FOR ALL BY 2000 A.D). Strategie zahrnovala poznatky všech léčebných
metod - klasické i tradiční medicíny.
Nová organizace Medicina Alternativa byla na konferenci formována jako mezinárodní
společnost podle prohlášení WHO. Jejími členy se stali zástupci 46 zemí, které byly na
konferenci reprezentovány. Prvním předsedou představenstva byl prof. V. Inyushin, vědecký
pracovník oddělení biofyziky university v Kazachstánu, místopředsedou byl prof. Dr. Jos
Schode, světoznámý holandský neurolog.
Prof. Dr. sir Anton Jayasuriya
(20.6. 1930 - 6. 4. 2005)V roce 1964 se stal předsedou představenstva mezinárodní organizace MEDICINA
ALTERNATIVA a byl v jejím čele až do své smrti v r. 2005. Sir Anton Jayasuriya byl děkanem
Open International University for Complementary Medicine v Colombu. V r. 1982 se stal se
nositelem ceny Spojených národů za humanitu v medicíně, je autorem 97 odborných knih o
léčení z mnoha oblastí medicíny. Jeho zásluhou od založení MA již více jak 27 000 lékařů,
klinických pracovníků a praktických odborníků ze 127 zemí světa dostali příležitost seznámit
se s vyučovacími metodami alternativní medicíny. Na základě absolvování vzdělávacích,
studijních a praktických programů ve spolupráci s OIUCM a nemocnicí Anton Jayasuryia
Memorial Hospital - OIUCM Colombo, Sri Lanca byli certifikováni pro praktické provádění
umění akupunktury a tradiční medicíny v jejich zemích. Vyučovací program i metody jsou i
po smrti sira Antona Jayasuriyi dodržovány a šířeny jeho žáky.
Generálním sekretářem OSN panem Kofi A. Annanem bylo v roce 2007 prof. Dr. siru
Antonu Jayasurijovi posmrtně uděleno vyznamenání United Nations Millenium Award za
jeho příspěvek k humanitě během celého života.






Jsem...

23. května 2011 v 6:30 | xx |  Esoterika

Jsem vycházejícím Sluncem,
které umožňuje spatřit více,
jsem Lunou,poskytující klid a mír,
jsem Vodou,z níž vzniká nový život,
jsem Větrem,který odvane každou bolest,
jsem vonící Zemí,plnou jarních květů,
Já Jsem...jsem,který jsem!

světlo pampelišky

22. května 2011 v 7:00 | xx |  Mix
světl
svp2
svp3

Sir Anton secret´s-vše o produktu

22. května 2011 v 6:30 | genesys europe |  Sir Anton Secret´s

Sir Anton´s secret
Velmi rychlý a racionální život dneška představuje pro mnohé nemalou psychickou zátěž. Nejen v zaměstnání, ale také v běžném denním životě jsou na nás kladeny stále vyšší nároky. Dochází tak k nadměrnému tlaku na náš nervový systém, na celkovou naši psychiku. To se potom projevuje samozřejmě i na celkovém zdravotním stavu. Často ani nevěnujeme dostatek pozornosti své stravě a z toho všeho vznikají (nejen) civilizační nemoci - stres, duševní a psychické problémy. Je to hlavně způsobeno nedostatkem určitých substancí (vitamíny, stopové prvky, vlákniny), které v naší stravě chybějí nebo jsou v nedostatečném množství. Při současném životním tempu se tak dostáváme k hranici svého možného zatížení. A s přibývajícím věkem je to vše ještě drastičtější a odolnost vůči tomuto zatížení je menší.
Proto jsme vybrali schopnosti některých přírodních prostředků a sloučili je dohromady. Sledovali jsme jeden směr - zaměřili jsme se na krevní oběh. Když se podaří cévní systém vyčistit od všeho, co se v průběhu doby v něm nahromadilo, bude zase schopen plného zatížení a výkonnosti. Přidáme-li trochu energie, něco na posílení nervů, trochu přírodního antioxidantu a adaptogenu, jsme na dobré cestě k utlumení příznaků stárnutí.
Pro sílu a energii jsme vybrali jeden z nejlepších produktů - čistou peruánskou maku (Lepidium meyenii). Maka je zdrojem účinných látek zvláštního typu tzv. adaptogenů (harmonizátorů či biostimulátorů). Přispívají k souladu mezi duševní a tělesnou činností, přelaďují organismus k lepšímu soustředění, výkonnosti a odolnosti. Umožňují lépe překonávat únavu a stres i některé nepříjemné procesy stárnutí. Maka dodá organismu velké množství potřebných vitamínů a stopových prvků.
Ginkgo biloba (jinan dvoulaločný) je další složkou produktu. Pomáhá proti úzkostlivosti, zapomnětlivosti, depresi a bolesti hlavy.
Bio-flavonoidy ze zeleného čaje potom působí jako antioxidant a pomohou společně se skupinou vybraných vitamínů výrazně snížit hladinu LDL cholesterolu a homocysteinu.
Homocystein je škodlivá aminokyselina produkovaná lidským organismem. Za normálních podmínek ji tělo rychle přeměňuje na neškodný cystathionin. Avšak kouření, stárnutí, nedostatečný příjem
B vitamínů, pití většího množství čaje a kávy snižuje schopnost organismu udržet normální hladinu homocysteinu v krvi.
Významnou složkou produktu je lecitin známý jako vynikající spalovač tuku a přírodní anabolikum a mimo jiné i ovlivňující hladinu homocysteinu.
A v neposlední řadě tablety obsahují množství extraktu česneku, vitaminu B6, vitaminu C, riboflavinu, kyseliny listové a vitaminu E.
Všechny složky tablety jsou mikronizovány. Mikronizace je patentovaný technologický postup, který zaručuje lepší prostupnost látek tkáněmi a jejich transport na potřebná místa k organizmu šetrnějším způsobem, a to v dostatečném množství a kvalitě a dochází k výrazně lepší biologické účinnosti a stabilitě. Tím zajistíme dobré prokrvení a výživu buněk nejen kyslíkem, ale i všemi dodanými vitamíny a stopovými prvky.
Účinek:
  • Příznivě působí v prevenci a léčbě chorob srdce a cév, přispívá ke snížení diastolického arteriálního tlaku, ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi a chrání cévy - zabraňuje ateroskleróze, snižuje hladinu homocysteinu.
  • Jsou prokazatelné pozitivní účinky při alergiích a při astma bronchiale
  • Pomáhá proti migréně, snižuje riziko mozkových příhod odbouráním hladiny homocysteinu, chrání před demencí ve stáří, Alzheimerovou nemocí, zlepšuje duševní stav, snižuje pocity úzkosti a deprese, zlepšuje koncentraci, výrazně podporuje odolnost vůči stresu, působí proti únavě.
  • Tlumí příznaky premenstruačního syndromu, pomáhá při křečových žilách, hemoroidech, trombóze u žen v menopauze a u žen používajících antikoncepci.
  • Působí jako afrodisiakum, zvyšuje hladinu mužského pohlavního hormonu, zlepšuje erekci a zvyšuje počet a pohyblivost spermií.
  • Pomáhá odbourávat přebytečné tuky, uvolňuje energii, snižuje tělesnou hmotnost při současném růstu svalové hmoty, likviduje tukové polštáře.
  • Velmi dobře působí antibakteriálně a antimykoticky na střevní flóru.
Prostředek působí dlouhodobě. Nejsou známy žádné závislosti a nepůsobí návykově.



Sir Anton secret´s -vyjádření

21. května 2011 v 6:30 | RNDr.Šerfhansová J.CSc |  Sir Anton Secret´s

Sir Anton´s secret
Vlivem neustálého stresu, špatné životosprávy, nedostatku pohybu a znečištěného životního prostředí
dochází u lidí k chronické únavě, oslabení obranných schopností, je poškozená výměna látková a
následně přichází řada civilizačních chorob, jako je nadbytek cholesterolu, časné sklerotické procesy
v mozkových a srdečních cévách, zhoubné nádory, alergie, cukrovka a další.
Klasická medicína, na kterou se se svými problémy obracíme, léčí naše příznaky, ale ne příčinu našich zdravotních problémů. Ozdravné metody léčení, založené na doplnění chybějících životně důležitých látek našim buňkám (vitamíny, minerály) a celková detoxikace organismu, které na rozdíl od klasické léčby odstraňují příčinu zdravotních problémů a urychlují návrat zdraví a dobrou kondici, nejsou dosud správně doceněny. Naše tělo rozkvete jen proto, že dostalo po dlouhé době co potřebuje v té nejčistší přirozené formě. Navíc dojde k vyloučení toxických látek, což je základ ozdravného procesu. Svůj prvořadý význam v uchování zdraví mají vyvážené komplexy ochranných látek - antioxidantů.
Věnuji se ortomolekulární výživě už více než deset let a snažím se při své přednáškové činnosti
předávat lidem své osobní zkušenosti. Sama vím, že každá nemoc vzniká jako důsledek nerovnováhy,
ke které dojde, když naše tělo obsahuje příliš škodlivých látek, a na druhé straně chybějí našim
buňkám látky životně důležité. Tato nerovnováha se projeví únavou, nepřiměřenou podrážděností;
jsme snadno náchylní k infekcím a pokud tyto signály přehlížíme, mohou se postupně rozvíjet vážné
problémy. Je potřeba si uvědomit, že zdraví je především v rukách každého člověka. Nemoc není
neodvratným osudem, ale často výsledkem něčeho, co jsme zanedbali.
Aplikovaná tableta Sir Anton´s secret je určena pro každého, kdo má zájem se aktivně podílet na svém zdraví. Je zaměřena na regeneraci cévního systému, posílení nervového systému a zajišťuje organismu dostatek energie. Je směsí významných antioxidantů rozpustných jak ve vodě, tak i v tucích. Nemalý význam má právě přítomná Ginkgo biloba pro regeneraci mozkových buněk, které velice citlivě reagují na celkovou toxikaci organismu. Přítomnost Bio-flavonoidů v extraktu zeleného čaje významně potlačuje peroxidaci lipidů. To je velmi důležité pro regeneraci cév a jejich ochranu. Neboť dnes už jsou přesvědčivé důkazy, že nezbytným předpokladem pro poškození cév a jejich sklerotizaci je oxidace LDL (cholesterolu) volnými radikály. Tableta Sir Anton´s secret není jen pomocí, která mobilizuje vlastní léčivé síly člověka, ale zároveň posílí organismus, aby se nemoci bránil.
V souvislosti s nově zjištěnou poruchou buněčného metabolismu charakteristickou zvýšením hladiny
homocysteinu (Hcy), oceňuji dostatečné množství vitamínů B6 a kyseliny listové v tabletě. Je
neuvěřitelné, že přímo v lidských buňkách vzniká látka, která je pro existenci života na zemi naprosto
nezbytná, ale která při nahromadění začne být toxická. Homocystein se účastní těch biochemických
procesů, které podmiňují základní životní funkce buněk: využití kyslíku, získání energie a
rozmnožování.
Bez dostatku vitamínů B6, a kyseliny listové není homocystein správně metabolizován a hromadí se
jako škodlivá látka v buňkách. Jeho shromažďování v buňce by ji zahubilo. Proto se přebytečného Hcy
buňky zbavují jeho vypouštěním do krve. Tam se Hcy hromadí a začíná chronická intoxikace
organismu. Takto postiženému člověku hrozí vznik závažných chorob. Průnik Hcy z buněk do krve
okamžitě vyvolá vznik volných radikálů. Spolu s Hcy vyvolávají zvýšenou tvorbu cholesterolu. Zvýšená hladina Hcy v krvi tedy spoluvytváří podmínky pro vznik infarktu a dalších kardiovaskulárních onemocnění. Je prokázáno, že jeho zvýšený výskyt se ale podílí na celé řadě dalších závažných onemocnění.
Pro sílu a energii obsahuje tableta čistou peruánskou macu. Dodá organismu velké množství
potřebných vitaminů a stopových prvků. Celkově uklidní nervový systém a zaručí odolnost proti stresu.
Popsaná péče není produkt farmaceutických firem, ale je výsledkem snah o respektování přírodních
zákonitostí.
RNDr. Šefrhansová Jitka, CSc.





Pravda o mléce

20. května 2011 v 7:00 | emailová pošta |  O zdraví a nemoci
mlie

PRAVDA O MLÉCE

Máte chuť na mléko, tvaroh, jogurt, smetanu nebo sýr?
Myslíte si, že jejich konzumací utužujete svoje zdraví?
Zásadním omylem je, že známe význam mléka mateřského a domníváme se, že kravské má stejnou hodnotu a prospěšnost.

Nový pohled na mléko

    "Mléko způsobuje různé druhy zdravotních problémů od průjmů, astma, alergií a kožních ekzémů až k artritidám a anemiím. Mnoho mléka a mléčných výrobků, jako smetany, sýrů nebo jogurtů je škodlivé".

    Je kravské mléko opravdu tak nepostradatelné? Je skutečně tou 'perfektní stravou', jak se věří po celé Americe?

   "NE", říká rostoucí počet lékařských autorit zabývajících se výživou. Prohlašují naopak, že mléko podporuje podporuje vznik většiny nemocí, jako jsou průjmy, astma, artritidy, anemie, dokonce i srdeční choroby. Poukazují na rostoucí množství lékařských důkazů, včetně klinických zkušeností, které potvrzují toto tvrzení.
    Jedna z nejvýznamnějších autorit, popírajících dosavadní tradiční názor na mléko, je známý a zkušený vědec Dr. William Ellis, M.D., lékař v důchodu, ortopéd a chirurg žijící v Arlingtonu (stát Texas). Dr.Ellis se zabývá výzkumem mléka a jeho vlivu na své pacienty po dobu 42 let.
Své poznatky přednášel na vědeckých fórech, např. I na zasedání vědců americké vědy v Margit. Je
uváděn ve slovníku mezinárodní biografie dvou tisíc slavných mužů "Kdo je kdo". Na filadelfské klinice dosáhl hodnosti specialisty na kostní nemoci. Tento statný sedmdesátník,
významný vědecký pracovník a doktor medicíny, se s námi s naprostou
samozřejmostí přátelsky podělil o své poznatky a názory na mléko. Ve stručnosti shrnujeme část rozhovoru, který vyšel v americkém zdravotnickém časopise
The Healthview č.14 pod názvem Pravda o mléce (Thew Truth about Milk).

Dr.Ellis: Roste počet lékařských autorit, které se zabývají výživou a studují vliv mléka na lidské zdraví. Většina z nich uvádí, že mléko a mléčné výrobky výrazně přispívají k chorobným průjmům, astmatu, artritidě, anemii, srdečním nemocím, atd. Klinické výzkumy tato tvrzení potvrzují. U některých pacientů mléko přispívá ke vzniku zácpy, která se podílí na vzniku a zhoršování průběhu všech chorob.
Zdravotník: "Jak můžete něco takového tvrdit?"

Ellis: "Jsou zde důkazy, že mléko a mléčné výrobky jsou škodlivé pro mnoho lidí. Mléko je rozho- dujícím faktorem při zácpě, chronické únavě, artritidách, bolestech hlavy, svalových křečích, obezitě, celé škále alergií a srdečních problémech. Mléko, zmrzlina a sýry mi chutnají zrovna tak, jako mnoha Vašim čtenářům. Ale já je nejím, protože vím, že pro lidi je to strava zcela nevhodná. Mám jasné důkazy, že kravské mléko a výrobky z něj jsou škodlivé jak pro dospělé, tak i pro děti. Mnoho lidí trpí na nediagnostikovanou mléčnou intolerancí."

Z: To jsou vážná slova. Rád bych slyšel vaše důkazy. Proč myslíte, že mléko je příčinou srdečních problémů? Je to cholesterol?

E: Nikoliv. Otázka cholesterolu je sice závažná, ale v tomto případě není nejdůležitější. Studoval jsem důkazy z obou stran a tvrdím, že lidé, kteří obviňují cholesterol, se mýlí. Objasnit problém cholesterolu by si však vyžádalo mnoho slov. Začnu raději problémy s mlékem.

Z: Dobře. Není-li to cholesterol, kterou složku mléka tedy vidíte jako příčinu srdečních problémů?

E: Jsou tu dvě hlavní příčiny. Jednou je enzym obsažený v kravském mléce, nazývaný xantin- oxidáza (XO), který zaviňuje srdeční problémy napadáním srdce a srdečních arterií. Bádání na tomto poli prováděl i Dr.Kurt A.Oster, přednosta kardiologického oddělení nemocnice v Bridgeport,
Connectitut a Dr. Esselbacher z Harvardské lékařské univerzity. Z našich výzkumů je zřejmé, že nebezpečí xantinoxidázy přichází hlavně z mléka homogenizovaného. V létech 1971 - 1974 jsem studoval 75 pacientů s angínou pectoris a arteriosklerozou. Všichni pacienti užívali mléko a dostávali kyselinu listovou a kyselinu askorbovou, které obě potírají působení XO. Výsledky byly dramatické. Většina bolestí hrudníku se snížila, příznaky se tišily a každému z nich se dnes daří dobře.
Dr. Esselbacher z Harvardské univerzity s plným přesvědčením prohlašuje:
"Homogenizované mléko, protože obsahuje XO, je jednou z hlavních příčin srdečních potíží v USA." Zajímavé je, že problém spočívá jedině v homogenizovaném, tedy průmyslově zpracovaném mléce. Je-li konzumováno mléko domácí, nehomogenizované, ledviny dokáží XO odfiltrovat a vyloučit z těla ven. Ale je-li mléko homogenizováno, jeho částečky jsou tak jemně rozbity, že XO je absorbována do krevního oběhu, kde napadá srdce a tkáně arterií (O xantinoxidáze viz ještě dále).

Z: Hovořil jste o dvou hlavních důvodech, proč mléko zaviňuje srdeční problémy. XO je jedním, jaký je ten druhý?

E: Konzumace mléka vede k nadváze a obezitě. Lidé s nadváhou trpí srdečními chorobami prokazatelně častěji než lidé s normální váhou.

Z: To je pravda. Proč ale myslíte, že pití mléka vede k nadváze?

E: Problém je v tom, že lidé pijí mléko místo vody, aby uhasili žízeň. Každá sklenice mléka znamená 165 kilokalorií, což si neuvědomují. Všechny tyto kalorie se převádí na váhu navíc.

Po sýrech bolí hlava
E: Problém sýrů je ještě vážnější. Lidé si neuvědomují, že sýry jsou velmi koncentrovanou potravinou. Na výrobu 1 kg sýra je třeba průměrně 11 až 15 litrů mléka (podle tvrdosti sýra). Je-li některá potravina tak velmi koncentrovaná, nemusíte mnoho jíst, abyste přibrali na váze. Navíc je většina sýru solena. Jak víte, mnoho soli nejen, že zadržuje vodu v těle a tím zatěžuje organismus, ale zároveň stupňuje riziko srdečních onemocnění.
Z: Zmínil jste se také o bolestech hlavy. Proč si myslíte, že mléko způsobuje bolesti hlavy?

E: Bolesti hlavy nesouvisejí ani tak s problémem mléka, ale sýrů. Již před více než 200 lety se dobře vědělo, že mnoho sýrů způsobuje bolesti hlavy. Již roku 1780 na to upozorňoval vynikající britský vědec John Fetherle. Uveřejnil statisticky podložené údaje o vztahu mezi požíváním sýrů a těžkými a migrénovými bolestmi hlavy. Studia mnoha dalších vědců tyto Fetherlovy nálezy po letech potvrdiy. Časopis
Nature uveřejnil v březnu 1971 studii lékařky Eddy Saningtonové. Autorka poukázala na to, že příčinou značné části bolestí hlavy je mléčná bílkovina. Tentýž časopis zveřejnil v červenci 1974, že tento prokázaný fakt platí, ne však pro každého pacienta. (Dnešní poznatky energetické medicíny pracují s principy jin a jang a vysvětlují, že záleží na konstituci a kondici pacienta a na tom, v jakém množství a v jaké kombinaci se sýry konzumují.) Všem výzkumníkům však dosud unikalo to podstatné: vlastní důvod proč sýr zaviňuje bolesti hlavy.

Z: Co tedy zaviňuje bolesti hlavy?
E: Tyamin - amin, který vzniká při zrání sýrů z bílkovin. Tento poznatek sdělil Dr.Edda Sanington ve své studii v lékařském časopise Nature v březnu 1971. Studie, zveřejněná v červenci 1974 ve stejném časopise, ukázala, že v sýrech byl nalezen fenylethelamin. Sýry však nezpůsobují bolest hlavy vždycky. Mé pokusy potvrzují, že se tak děje hlavně dospělým, kteří užívají mléčné výrobky, ale nedokáží je dobře strávit.
Z: Z dalších problémů uvádíte chronickou únavu, křeče svalů, zácpu a další. Proč myslíte, že to zaviňuje mléko?
E: Domnívám se, že problémy zaviňuje špatná absorpce. Mléko a mléčné výrobky nejsou v lidském organismu tak dobře metabolizovány. Jak víte, jsem klinický badatel. Své poznatky získávám z praktické práce s pacienty. Za 42 let praxe jsem zpracoval více než 25 000 krevních nálezů. Tyto nálezy jasně dokazují, že lidé s mléčnou stravou nejsou schopni vstřebat všechny výživné látky ze stravy tak dobře, jak je tomu u lidí bez mléka.

Z: Proč předpokládáte, že mléko a mléčné výrobky způsobují špatné vstřebávání živin ze stravy?
E: Řeknu vám hlavní důvody: První je, že mléko a jeho produkty mají schopnost neutralizovatjednu z hlavních zažívacích šťáv - kyselinu solnou Hcl. Tato kyselina se váže na mléčnou bílkovinu kasein (je velmi obtížně stravitelná). To způsobuje nejen obtížnější práci žaludku, ale i zhoršenou činnost žláz, které se vyčerpávají nadměrnou produkcí nezbytné HCl. Tělo tedy pracně vyrábí kyselinu solnou, kterou však mléko rychle neutralizuje. Vy pak dobře nevstřebáváte minerální látky, vitamíny a další cennou výživu z potraviny. Není divu, že pak máte stále hlad...
taml

Druhý velmi závažný argument proti mléku a mléčným výrobkům: vytváří hlen (mukus), který se usazuje a hromadí ve střevech, plicích, tělesných dutinách a celé oblasti hlavy. Nadbytek hlenu vytváří na vnitřní straně střev vrstvu povlaku, který pochopitelně zabraňuje dobrému vstřebávání živin. Takový člověk může mít nadváhu, může být obézní a přesto je vlastně podvyži-vený a trpí chronickou únavou. Nadměrný hlen způsobuje i další problémy: snižuje peristaltiku střev, což nevyhnutelně vede k chronické zácpě. Tuk a hlen vzniklý v důsledku konzumace mléč- ných výrobků je v pozadí mnoha dýchacích onemocnění. Hlen se hromadí v plících, dutinách a ve střevech. Je významným faktorem při vzniku bolestivých problémů nosních a čelních dutin i při tvorbě hnisu v hrdle.

Z: Jak to myslíte?
E: Je to prosté. Hlen je lepkavý. Chytají se na něj další škodliviny a v těle se hromadí. Jestliže je u pijáků mléka nadměrné množství hlenu ve střevech, lepí se potrava na stěny a dochází k omezení střevní peristaltiky. Následkem se stolice obtížně dostává ven. Podobně se to děje ve vašich plících, ve sliznici nosohltanu a jinde. Jste-li nachlazení a pijete mléko, budete si stěžovat na ucpaný nos, na
kongesci (překrvení, městnání krve, zduření sliznic dýchacích cest) a tvoření hlenu v plících. Trpíte-li angínami, chřipkami či některým z popsaných problémů, měli byste rozhodně mléko a sýry z vaší stravy zcela vyloučit.
Z: Jak je to s alergiemi?
E: Problém alergií je podobný a vysvětlení je zřejmé. Je známé, že alergie na mléko je zcela běžná, obzvláště mezi dětmi. Dr. Frank Oski, vedoucí lékař dětského oddělení státní univerzity v New Yorku, uvádí, že 25% dětí, které byly živeny kravským mlékem více jak 6 měsíců, bude jednou trpět některou z forem alergie. Toto tvrzení je ve všech je ve všech pracích o alergiích doprovázeno zjištěním, že mléko a jeho produkty jsou na prvním místě v seznamu příčin vedoucích ke vzniku a prohloubení alergií.. Některé z alergických příznaků, které se u našich dětí vyvíjejí, jsou astma, pře- citlivělá kůže, kožní vyrážky a ekzémy, různé hrudní infekce i další méně nápadné příznaky, jako je dráždivost, chronická únava a další.
Z: Proč mléko způsobuje alergie?
E: Hlavní důvod spočívá v tom, že mléko dráždí buňky v dolních dvou třetinách žaludku. Tam vznikají žaludeční trávící šťávy a HCl. Když se mléko a jeho produkty užívají pravidelně, funkce těchto buněk se vyčerpává, oslabuje a postupně ničí. Lidé holdující mléku mají oslabené trávící
šťávy a nedostatek tolik potřebné kyseliny solné HCl. Výsledkem toho je, že bílkoviny nemohou být plně využity. Jen částečně strávené bílkoviny vstupují do krevního oběhu. V krvi vytvářejí agresivní kyselé prostředí, dráždí tkáně a vyvolávají
nepříjemné vyrážky a jiné alergické reakce. Tím, že mléko dráždí tkáně, oslabuje i odolnost organismu vůči dalším alergenům.

Z: Proč konzumace kravského mléka a mléčných výrobků tak nepříznivě ovlivňuje odolnost vůči dalším alergenům?
E: Proto, že jen velmi málo lidí je schopno metabolizovat mléčnou bílkovinu důkladně. Hlavní bílkovina v kravském mléce je kasein. Organismus krávy ho potřebuje. Avšak pro lidi kasein potřebný není. Většina dětí (60%) kasein vůbec nestráví. Nedokonale a jen částečně strávené bílko- viny mléka pak vstupují do krevního oběhu a dlouhodobě dráždí tkáně. Tak vzniká vnímavost na alergeny. Bílkovinami kravského mléka a mléčných výrobků jsou nezdravě přetěžována játra. Argumenty pro mléčnou bílkovinu methionin, velmi potřebnou pro játra , jsou šálivé. Methionin pro
dobrou činnost jater lze tělu dodávat z celých zrn pšenice, špaldy a výrobků z nich.
Játra musí neustále odstraňovat nedokonale strávené bílkoviny a další zplodiny metabolismu mléka. Tím se značně a navíc zbytečně zatěžují. Přetěžuje se i celý vyměšovací systém.
Naproti tomu základní bílkovina lidského mléka je laktalbumin, který je pro člověka lehce stravitelný. S jeho trávením mají děti malé nebo žádně potíže. Děti většinou tuto bílkovinu úplně stráví a využijí ji bez většího úsilí svých orgánů.
Podobná situace je s vápníkem. Vápník obsažený v kravském mléce není metabolizován úplně,
zatím co vápník mateřského mléka se metabolizuje (vstřebává) snadno. Provedl jsem tisíce krevních zkoušek, které prokázaly, že lidé, kteří pijí 2-3\sklenice mléka denně, mají nebezpečně nízkou hladinu krevního kalcia (vápníku).

Z: Prosím, rozveďte to.
E: Vím, že se předpokládá, že mléko je výborný zdroj vápníku. Není pochyb, že je
bohaté na vápník. Jenomže mnoho lidí tento vápník není schopno metabolizovat. Pro tělo je použitelný pouze vápník, který je dokonale strávený. U tisíců pijáků mléka jsem zjistil nejnižší hladinu krevního vápníku z celé populace. Nízká hladina vápníku v krvi vyvolává
stavy podrážděnosti a časté bolesti kloubů, svalů a rovněž bolesti hlavy. Vápník, jako JIN zásadotvorný prvek, má důležitou schopnost jednak neutralizovat nadbytečné
kyseliny a jednak uvolňovat. Nemáte-li dostatek použitelného vápníku, svaly jsou v permanentním napětí, uvolňují se nedostatečně. To je příčinou svalových kontraktur, nepříjemných bolestí a následně syndromu chronické únavy.
     Chcete-li mít dostatek vápníku, jezte dostatečné množství zelených listových zelenin, pórku, pažitky, cibulové natě, petrželky, kapusty, zelí, salátu, kopřivového špenátu, kořenové zeleniny, kysaného zelí s křenem, fazolí, čočky, cizrny, máku, sezamových a dýňových semínek...
To vše je
bohaté na vápník. Každý ví, jak velmi důležitý je pro nás vápník. Každý se zajímá o množstvíkvalitu a hlavně na jeho využitelnost pro lidský organizmus.
vápníku, ale málokoho napadne ptát se na

mko

Zamysleme se: oproti telátkům, pro které je kravské mléko jedině určeno, máme my lidé dvě pod- statné nevýhody. Jednak jsme již dospělí a náš brzlík plní zcela jiné a důležitější funkce než je vstřebávání mléka (například imunita); a jednak nám oproti telátkům přece jen něco chybí. Uhodněte co? Pro vysoký obsah kaseinu těžko stravitelné kravské mléko je určeno pro telátka, která mají, jak známo, čtyři žaludky. My máme jen jeden malý žaludek, který je navíc přizpůsoben na lehce stravitelné mateřské mléko. S mateřským mlékem nikdy žádné problémy nebyly. Můžeme ho s plnou zodpovědností vřele doporučit. Mateřské mléko našim dětem, kravské mléko telátkům!
     Mateřské mléko je dokonalá strava pro děti. Obsahuje přirozené substance, které dávají dětem obranu proti infekcím. A navíc, mateřské mléko, hlavně v prvních deseti hodinách po porodu, stimuluje zažívací systém dítěte k činnosti. Mateřské mléko dále obsahuje neutrální tuky. Které jsou velmi podobné normálnímu lidskému tuku. Předpokládá se, že tyto přirozené tuky pomáhají dítěti lépe absorbovat v tuku rozpustné vitamíny. Mateřské mléko obsahuje velké množství taurinu (protein) a fosfor. To jsou dvě součásti výživy, které jsou důležité pro správný vývoj mozku.

    Ale snad nejdůležitější součástí mateřského mléka je láska, kterou dítě dostává od své matky. Zde není a nikdy nebude náhrady. Pozoroval jsem, že děti, které byly kojené, byly šťastnější, tišší a celkově klidnější. Kojené děti jsou jsou rovněž nesrovnatelně odolnější jak fyzicky, tak i po stránce psychické. Budete-li mít dítě, kojte ho. A kojte ho co nejdéle. Naprosto není pravdivá pověra, že si tím žena zničí krásné poprsí. Nemůžete-li z nějakého důvodu kojit (velmi často je příčinou právě
přílišná konzumace mléka a mléčných výrobků a z toho plynoucí nedostatek vápníku), vyhledejte ve svém okolí zdravou kojící matku a požádejte ji alespoň o malé množství mléka. Naučte se připravovat obilné mléko nebo si zajistěte čerstvé kozí mléko. Přesvědčte se, že na pastvině koz nerostou ocúny, které kozám nevadí, ale pro miminko mohou být ve větším množství jedovaté.

Navrhuji vašim čtenářům, aby na tři měsíce vyloučili veškeré mléko, sýry, zmrzlinu, jogurty, smetánky a ostatní mléčné produkty. Budou se cítit lépe a byl bych překvapen, kdyby se někdo z nich opět vrátil k mléčným výrobkům. Ať zkusí na tři měsíce také vyloučit také všechny sušenky, pečivo i bílkovinné prášky. Když říkám všechny mléčné produkty, tak myslím všechny. Nedotkněte se ani čajové lžičky mléka nebo smetany. Zjistil jsem, že i
čajová lžička mléka může způsobit problémy, které potřebují 3 až 4 dny, než se s nimi tělo zcela vypořádá. To je zátěž navíc.

Myslím, že vím, jaký máte pocit. Říkáte si: jak mohu žít bez šlehačky, sýrů, koláčů, dortů, zmrzliny a jogurtů? Vím, jaké to je. I já jsem to na začátku pocítil. Ale také vím, že vaši čtenáři se pak budou cítit mnohem zdravější, silnější, klidnější a vyrovnanější.

Z: Ještě poslední otázku. Jestliže kravské mléko a výrobky z něj objektivně způsobují tolik problémů, proč se považují za tak výbornou stravu pro člověka?

E: Je pro to řada důvodů. Snad nejdůležitější je ten, že vědci zabývající se výzkumem se domnívají, že mnoho různých výživných látek v mléce je automaticky vstřebáváno. Jak je vidět, není tomu tak.
Teoreticky je to výborná strava, ale kdybyste dělali tisíce analýz krve pacientů jako já, zjistili byste, že tomu tak není.
Dalším důvodem je,že mléčné produkty chutnají velmi dobře. Jsem si jist, že kdyby chutnaly jako senagram, nikdo by je nejedl - bez ohledu na výživné látky. Řadu mléčných výrobků není třeba pracně žvýkat, většinu z nich průmysl atraktivně ochucuje a barví. Tím vzniká návyk.

Jiným důvodem je, že lidé znají oblibu mléka, ale neznají problémy, které může mléko zavinit.

Zajímavým důvodem je rovněž to, že lidé chápou význam a důležitost mateřského mléka a omylem se domnívají, že kravské mléko má stejnou hodnotu a prospěšnost. To je však naprosto zásadní omyl. Obě mléka jsou určena pro kojence. Kravské a mateřské mléko jsou dvě různé tekutiny, které mají plnit biologické a metabolické potřeby pro dva velmi rozdílné živočišné druhy. Zdá se, že je mléko jako mléko, ale není tomu tak. Problém tkví v tom, že markantní rozdíly jsou zřejmé až při laboratorní analýze, s níž se však většinou lidé nesetkávají.

A na závěr ještě jedna maličkost: Kravské mléko je nesmírně bohatým zdrojem vápníku.
Zdálo by se, že kdo nepije kravské mléko, nemá vápník. Odpovězte mi, prosím, na otázku:
Kde berou krávy tolik vápníku do svého mléka, když nepijí mléko, ani nejedí sýry?
Tolik v roce 1978 ve stručnosti doktor Elis.

     Jiní badatelé už v téže době uváděli, proč přes veškerá rizika řada dětí při mléčné stravě prosperuje: mají totiž ještě relativně zdravá játra a ostatní důležité žlázy, které pracují takřka dokonale. V pozdějším věku, v době od dvou do šesti let, se však pomalu začnou objevovat rýmy, kašle, kožní ekzémy, alergie i poruchy štítné žlázy. A jestliže stále více dětí se s těmito problémy již rodí nebo se u nich projeví již v prvních týdnech života, příčina je opět v mléce a jeho výrobcích, které miminko konzumuje v době matčina těhotenství.
koj

Sir Anton secret´s

19. května 2011 v 10:46 | MAE |  Sir Anton Secret´s


Ráda bych Vás obeznámila s produktem,který je v současné době bezkonkurenční.Posuďte !

Předkládáme Vám tabletu "Tajemství sira Antona", s jejíž pomocí se snažíme vrátit Vám radost ze života, zdraví a energii.
Základním předpokladem kvalitního života je rovnováha duševního a fyzického zdraví.
K dosažení tohoto předpokladu je nezbytná vlastní součinnost, cílená snaha naslouchat svému tělu, svým potřebám.
Ozdravné metody léčení, založené na doplnění chybějících životně důležitých látek našim buňkám a celková detoxikace organismu, které na rozdíl od klasické léčby odstraňují příčinu zdravotních problémů, urychlují návrat zdraví a dobrou kondici.
Velmi rychlý a racionální život dneška představuje pro mnohé nemalou psychickou zátěž. Rychlost se zvyšuje a nabývá i množství informací, které musíme denně zpracovat. Nejen v zaměstnání, ale také v běžném denním životě jsou na nás kladeny stále vyšší nároky. Dochází tak k nadměrnému tlaku na náš nervový systém, na celkovou naši psychiku.
Vlivem neustálého stresu, špatné životosprávy, nedostatku pohybu a znečištěného životního prostředí dochází
k chronické únavě, oslabení obranných schopností, je poškozena výměna látková a následně přichází řada civilizačních chorob. Jsme snadno náchylní k infekcím a pokud tyto signály přehlížíme, mohou se postupně rozvíjet vážné problémy. Zdraví je především v rukách každého člověka. Zdravotní problémy nejsou neodvratným osudem, ale často výsledkem něčeho, co jsme zanedbali.
Tableta Sir Anton´s secret je určena každému, kdo má zájem se aktivně podílet na svém zdraví. Je zaměřena na regeneraci cévního systému, posílení nervového a imunitního systému a zajišťuje organismu dostatek energie. V souvislosti s novými informacemi o poruchách buněčného metabolismu charakteristickými zvýšením hladiny homocysteinu (Hcy) je tableta doplněna dostatečným množstvím vitamínů B6 a kyseliny listové. Je neuvěřitelné, že přímo v lidských buňkách vzniká látka, která je pro existenci života na zemi naprosto nezbytná, ale která při nahromadění v organismu začne být toxická. Přítomnost homocysteinu v organizmu se účastní těch biochemických procesů, které podmiňují základní životní funkce buněk: využití kyslíku, získání energie a rozmnožování.
Doplněk stravy s bylinnými extrakty Sir Anton´s secret je výsledkem dlouhodobých zkušeností. Byliny jsou zpracovány unikátní metodou řízené extrakce s cílem dosažení co nejvyššího čistého přírodního působení. Důvodem jediněčné úrovně účinků tablety je ojedinělost složení, způsob výroby jednotlivých extraktů
a použití mikronizace.
Mikronizace je nejnovějším technologickým postupem se značkou "High quality". Látky obsažené v tabletě upravené mikronizací lépe prostupují tkáněmi a dostávají se tak na potřebná místa způsobem k organizmu šetrnějším v dostatečném množství a kvalitě. Zvýšenou rozpustností a vstřebáváním dochází k výrazně zlepšené biologické účinnosti a stabilitě.
Česnek, ginkgo biloba i zelený čaj působí ve dvou rovinách: samostatně - mají vlastní účinky zaměřené na konkrétní oblast organismu a synergicky - podporují hlavní účinky peruánské maky, zesilují ozdravný efekt.
Pro sílu a energii obsahuje tableta Sir Anton´s secret čistou peruánskou maku. Maka je zdrojem účinných látek zvláštního typu tzv. adaptogenů (harmonizátorů či biostimulátorů). Způsob účinkování těchto látek není dosud široké veřejnosti dostatečně znám a objasněn, ale jejich blahodárné působení je nesporné. Přispívají k souladu mezi duševní a tělesnou činností, přelaďují organismus k lepšímu soustředění, výkonnosti a odolnosti. Umožňují lépe překonávat únavu a stres i některé nepříjemné procesy stárnutí. Maka dodá organismu velké množství potřebných vitamínů a stopových prvků. Celkově uklidní nervový systém a zaručí odolnost proti stresu.
Nemalý význam má přítomná ginkgo biloba pro regeneraci mozkových buněk, které velice citlivě reagují na celkovou toxikaci organismu. Přítomnost bio-flavonoidů v extraktu zeleného čaje významně potlačuje peroxidaci lipidů. To je velmi důležité pro regeneraci cév a jejich ochranu. Neboť dnes už jsou přesvědčivé důkazy, že nezbytným předpokladem pro poškození cév a jejich sklerotizaci je oxidace LDL (cholesterolu) volnými radikály. Česnek, rovněž obsažený v tabletě, velmi dobře působí antibakteriálně a antimykoticky na střevní flóru. Bez dostatku vitamínu B6 a kyseliny listové není homocystein správně metabolizován a hromadí se jako škodlivá látka v buňkách. Jeho shromažďování v buňce by ji zahubilo. Proto se přebytečného Hcy buňky zbavují jeho vypouštěním do krve. Tam se Hcy hromadí a začíná chronická intoxikace organismu. Takto postiženému člověku hrozí vznik závažných chorob. Průnik Hcy z buněk do krve okamžitě vyvolá vznik volných radikálů. Spolu s Hcy vyvolávají zvýšenou tvorbu cholesterolu. Zvýšená hladina Hcy v krvi tedy spoluvytváří podmínky pro vznik infarktu a dalších kardiovaskulárních onemocnění. Je prokázáno, že zvýšený výskyt Hcy se podílí na celé řadě dalších závažných onemocnění. Nezbytným doplněním pro celkové dosažení účinků tablety jsou vitamíny A, C a E, sójový lecitin, cholin a betain.
Tableta Sir Anton´s secret není jen pomocí, která mobilizuje vlastní léčivé síly člověka, ale zároveň posílí organismus, aby se nemoci bránil.
Užívání tablety "Tajemství sira Antona" pomáhá docílit přirozené hladiny cholesterolu a homocysteinu.
Tím zajistíme dobré prokrvení a výživu buněk nejen kyslíkem, ale i všemi dodanými vitamíny a stopovými prvky. Pomůžeme odstranit nedostatky a škody způsobené moderní výživou a snížíme riziko kardiovaskulárních problémů.

Sir Anton´s secret

vrátí úsměv na tvář!
Tableta pomáhá:
vyživovat, posilovat a chránit srdce; předcházet srdečním a mozkovým příhodám; harmonizovat krevní tlak; udržovat průchodnost a elasticitu tepen; snižovat hladinu cholesterolu a homocysteinu; zvyšovat přívod kyslíku a živin; předcházet vzniku aterosklerózy; snižovat stres a duševní přetížení; posilovat koncentraci i pamět;
zmírňovat či odstraňovat deprese a úzkost; chránit před demencí a Alzheimerovou chorobou; tlumit bolesti hlavy včetně migrény; posilovat imunitní systém; zužitkovat vitamíny a minerály; navozovat pocit pohody a spokojenosti; upravovat menstruační problémy; odstraňovat impotenci a frigiditu; zmírňovat nepříjemnosti andropauzy a menopauzy; přispívat k léčbě neplodnosti; zlepšovat a stimulovat funkci pohlavních žláz;
při hemoroidech, křečových žilách; působit antibakteriálně a antimykoticky na střevní flóru;
nabíjet buňky energií; zvyšovat fyzickou sílu a vytrvalost; odstraňovat tělesnou vyčerpanost
Prostředek působí dlouhodobě. Nejsou známy žádné závislosti a nepůsobí návykově.
Podle dostupných studíí u testovaných osob bylo užíváno množství maky až do výše 5 g za den. Účinky tablety se projeví při dlouhodobém užívání i při doporučené denní dávce 1 g maky denně.

Sir Anton´s secret

CELKOVĚ HARMONIZUJE A PŮSOBÍ NA POHODU ČLOVĚKA
ZLEPŠENÍ KVALITY ŽIVOTA
NÁM VRÁTÍ ÚSMĚV NA TVÁŘ!

Prof. Dr. Sir Anton Jayasuriya

Lékař, spoluzakladatel (spolu se Světovou zdravotnickou organizací, v r. 1962) mezinárodní organizace Medicina Alternativa a až do r. 2005 její prezident, děkan Open International University for Complementary Medicine v Colombu na Srí Lance, nositel ceny Spojených národů za humanitu v medicíně (v r. 1982), učitel, autor mnoha odborných knih o léčení.
Profesor Anton Jayasuriya celý svůj život zasvětil uzdravování lidí cestou respektováním přírodních zákonitostí se zřetelem na zachování rovnováhy sil energie člověka. Okruh pacientů a přátel profesora Jayasuriyi byl neuvěřilně veliký. V Colombu, hlavním městě Srí Lanky, vedl kliniku přírodní medicíny, kde pacienty léčil zcela zdarma. Provoz kliniky byl zajišťován z pořádání kurzů a školení, kterých se účastnili lidé z celého světa, z darů a honorářů profesora. Mezi jeho pacienty a přátele mimo jiné patřili - z těch u nás znejznámějších - například kardiolog Christiaan Barnard, papež Jan Pavel II., pan William Gates - otec Billa Gatese, manžel britské královny Alžběty II. princ Philip, ...
Krédem sira Antona bylo vrátit a uchovat lidem zdraví a s ním i úsměv na tvář.
První tři kroky přístupu k pacientovi:

"Pozdrav, zeptej se, jak se daří, USMĚJ SE na něj!"

Anton Jayasuriya

Tableta "Tajemství sira Antona" je poděkováním nejen za jeho přínos pro medicínu, ale hlavně
za celoživotní postoj a přístup k lidem.
Jak se Vám líbí informace ohledně tohoto produktu? Jestli máte chuť ho vyzkoušet,můžete mě kontaktovat na
tel.čísle 775 077 053. Vaše Izabel

Snaž se hledat pravdu

19. května 2011 v 7:00 | Oldřich Bubák |  Moudra a mezilidské vztahy
Andělský ochránce

Koukáš stále na zem,zvedni už tu tvář,
ke slunci či luně,ty znají zítřek náš.
Hledej pravdu a snaž se trochu,snaž,
svůj život potom lépe vychutnáš.

V kaňonu-tváře

18. května 2011 v 7:00 | emailová pošta |  Mix
kaňon

Světlo a život na Zemi

17. května 2011 v 7:00 | Izabela Klimová |  Biofotonový věk
záře z nebe

Život na naší planetě Zemi se vyvíjel při přirozeným slunečním světle v plném světelném spektru.
Staré civilizace v Číně,v Indii,v Egyptě,ctili sluneční svit,Slunce a helioterapie byla známá již v
té době.Věděli,že lidské tělo potřebuje  světlo,které je pohonnou hmotou pro biologické procesy.
Bez světla nemohou působit v lidském těle žádné vitamíny a výživné látky.I aspekt lidského
chování koresponduje s množstvím světla.
Syntonika,t.j.světelná terapie využívá viditelné světelné spektrum v různém dávkování při léčbě
mnoha tělesných i duševních problémů.
Pan Dr,Jacob Liberman říká,že lidské tělo nelze léčit tak,že se rozebere na součástky a rozbité částice se opraví.Člověk je bytost závislá na světle a jeho zdravotní problémy jsou výsledkem i jeho neschopnosti využít světelnou energii ve svůj prospěch.

Tyto názory pro chladné království vědy,byly donedávna zavrhovány.Jenže vývoj jde dál a znalosti
o lidské fotobuňce,potvrzují přímé účinky světelných frekvencí a barev na energetický systém a zdraví člověka.
Očima vstupuje světlo a řídí fyziologické a emocionální funkce v našem těle.Jsou to právě fotobuňky,které regulují naše vnitřní světlo.Měřítkem světla v těle je šišinka,která synchronizuje naše biorytmy a slaďuje nás s přírodou a s vesmírem.

Převratný je i výrok renomovaného fyzika Davida Bohma,který tvrdí,že veškerá hmota je ztuhlé a zmrazené světlo.

Všichni víme,že na Slunci je závislý nejen život člověka,ale i zvířat a rostlin.Slunce je zdrojem světla,tepla,energie,ale také vědění,protože většinu informací získáváme zrakem.
I každý nádech a výdech je cyklus,kdy každý nádech je začátek a výdech konec a znovu a znovu...

Viděli jste film Město andělů? Jak andělé každé ráno na břehu moře vítali východ slunce se zpěvem
a večer doprovázeli slunce s modlitbou a poděkováním?Hlavní roli hral Nicolas Cage.
Áno,je to tak,světlo nového dne přináší začátek-zrod.Východ slunce otevírá květy a probouzí ptáčci,aby ho zpěvem přivítaly.Probouzí se srnka v lese,i lev,vše živé- včetně člověka.
Barvy nového dne- žluté slunce,modré nebe,zelená tráva-to vše probouzí  životodární radost.
Když naopak přichází soumrak a večer,vládne nebe oranžovočervenými barvami,které postupem
příchodu večera ,dostávají tmavě modrou barvu noci,kdy se zpomalují fyziologické aktivity a přichází klid a regenerace.
Barevné změny dne a noci jsou sladěny s biorytmy a se životným tempem všech živých organizmů.
Každý strom ví,kde se  v kole přírody zrovna nachází.V jaké je pozici v době rašení,květu,
rozvinutých listů plodů,sklizně a oddechu.
Změny v ročních obdobích,přinášejí i změny v koloritě naší Země a tím i biologické změny u všech
živých organizmů.Je všeobecně známá skutečnost,že migrace,doba rozmnožování a třeba i zimní
spánek ovlivňuje množství světelné energie.I pravěký oráč a zemědělec,vypozoroval,kdy je
vhodná doba ke klíčení,sázení a sklízení plodů Země.

Světlo vnímáme zrakem a to nejen proto,abychom viděli,ale také proto,aby světlo řídilo naše biorytmy.Hypotalamus řídí nervový a endokrinní systém,jejichž kombinovabé účinky,regulují všechny biologické funkce organizmu.
Každá barva je určitou formou energie a oslovuje nás svou řečí-vibrací,která vyvoláva konkrétní
pocity-klid,vzrušení,radost,motivaci,lásku.
To samé se děje v přírodě.život je barevný a každá barva má jinou vlnovou délku /viditelné
spektrum barev je od 400 do 700 nanometrů/ a řídí pochody na všech úrovních životních forem.
Široké spektrum barev koordinuje tvary a barvu rostlin,zvířat ,dokonce i minerálů,je zrcadlem
ve všech životních cyklech .
Jaro-vše živé se probouzí k životu.Je to dětství a mládí.Koresponduje s tím barva zeleně,která navozuje  v živých organizmech regenerační procesy omlazuje,přináší sílu a zdraví a rovnováhu  na všech úrovních.
Léto- věci dozrávají,je to dospělost a dávají plnost života.Léto zahřívá vše v přírodě a mění ji.
I člověka zahřívá láska,síla vyzrát a jeho život je plný barevných proměn.
Podzim - je manifestací obrovské palety barevních odstínů,možností výběru a věci dozrávají ve
zralé plody.Listí je příkladem,kdy trpělivě čeká na svůj čas,kdy odpadává a stává se základem
nového života.
Zima - přísná,chladná bílo-šedá-černá paleta barev.Je to fáze klidu,hodnocení a odpočinku.
Je to doba čerpání energie pro nové začátky.
Každý rok je cyklem,každý den má také své etapy-svítání,bílý den,odpoledne,večer a noc.
Učme se od přírody,ve které jsou období klidu a činnosti,začátky a konce,odchodů a znovuzrození.
Je to úžasné dobrodružství života,je to láska Stvořitele k člověku,který v úžasné harmonii
hraje vesmírnou píseň.

v slunci

něžné fialky

15. května 2011 v 10:02 | nena.gif |  Květiny
fialenky

Interview s Bohem

15. května 2011 v 6:30 | Neale Donald Walsch |  Umělci a významné osobnosti



















"Pojď dál",řekl Bůh."Tak ty bys se mnou chtěl udělat interview?"

"Jestli máš čas,"řekl jsem.
Bůh se usmál a odpověděl:"Můj čas je věčnost, a proto ho je dost na všechno.A na co se mně vlastně chceš zeptat?"
"Co tě na lidech nejvíc překvapuje?"
Bůh odpověděl:"To,že je nudí být dětmi, a tak pospíchají,aby dospěli, a když jsou dospělí,zase touží být dětmi.
Překvapuje mě,že ztrácejí zdraví,aby vydělali peníze,a pak utrácejí peníze za to,aby si dali do pořádku své zdraví.
Překvapuje mě,že se natolik strachují o budoucnost,že zapomínají na přítomnost, a tak vlastně nežijí ani pro
přítomnost,ani pro budoucnost.
Překvapuje mě,že žijí,jakoby nikdy neměli umřít,a že umírají,jako kdyby nikdy nežili."Bůh mě vzal za ruce a
chvíli jsme mlčeli.Pak jsem se zeptal:"Co bys chtěl jako rodič naučit své děti?"
Bůh se usmál a odpověděl:"Chci,aby poznali,že nemohu nikoho donutit,aby je miloval.Mohou jen dovolit,aby je
druzí milovali.Chci,aby poznali,že nejcennější není to,co v životě mají,ale koho mají.
Chci,aby poznali,že není dobré porovnávat se s druhými.Každý bude souzen sám za sebe,ne proto,že je lepší,
nebo horší než jiní.
Chci,aby poznali,že bohatí není ten,kdo má nejjvíc,ale ten,kdo potřebuje nejméně.
Chci,aby poznali,že trvá jen pár vteřin způsobit lidem,které milujeme,hluboká zranění,ale trvá mnoho let,než se
taková zranění uzdraví.
Chci,aby se naučili odpouštět,odpouštět skutkem.
Chci,aby věděli,že jsou lidé,kteří je velmi milují,ale kteří nevědí,jak své city vyjádřit.
Chci,aby věděli,že za peníze si mohou koupit všechno kromě štěstí.
Chci,aby poznali,že opravdový přítel je ten,kdo o nich všechno ví, a přesto je má rád.
Chci,aby poznali,že vždycky nestačí,aby jimj odpustili druzí,ale že oni sami musejí odpouštět."
Chvíli jsem seděl a těšil se z Boží přítomnosti.Pak jsem Bohu poděkoval,že si na mně udělala čas.Poděkoval jsem mu
za všechno,co pro mně a mou rodinu dělá.
A Bůh odpověděl:"Kdykoli.Jsem tu čtyřiadvacet hodin denně.Jen se zeptej a já ti odpovím.
Lidé zapomenou,co jste řekli.Lidé zapomenou,co jste udělali,ale nikdy nezapomenou,jak se vedle vás cítili.
PS:Předej tento dopis někomu,na komu ti v životě opravdu záleží.





NEALE DONALD WALSCH

Neale Donald Walsch (*1943) je slavný americký spisovatel, autor série knih Hovory s Bohem a scénářů k filmům Indigo (2003) a Hovory s Bohem (2006). Dosud vydal 22 publikací. Odmítá spojování svých knih s channellingem. Dává přednost tvrzení, že jsou inspirovány Bohem a lidem mohou pomoci nalézt cestu k důvěrnému vztahu s Ním. Založil nadaci Conversations with God a občanské a duchovní hnutí Humanity's Team. Cílem těchto organizací je šířit filozofii Nové spirituality na naší Zemi.

Měla jsem tu čest osobně se setkat s touto velikou osobností v Praze na jeho semináři.Bylo to úžasné setkání.A protože jsem také členkou Humanitys-teamu,myslím,že je na místě věnovat tomuto nadčasovému mysliteli a spisovateli prostor i na
mých webových stránkách.


Neale Donald Walsch - knihy:
Doporučuji svým návštěvníkům blogu přečíst si některou z uvedených knih.Knihy Neale Donalda Walsche,jsou plny
pochopení lidských slabostí a současně návodem cesty k sobě.Ráda se i po přečtení všech jeho knížek,k některým
vracím,protože jsou aktuální a nadčasové.


Deprese a magnetizmus

14. května 2011 v 16:49 | Izabela Klimová |  Léčba pulzní magnetoterapií

Dnes je všeobecně známý fakt,že existuje silná korelace mezi našim chováním a změnami v elektromagnetických polích.
Zemský magnetizmus je jednou z podmínek života na Zemi,který umožňuje biologické a biochemické pochody v těle a
rozhoduje o stavu našeho zdraví.Magnetické impulzy blahodárně působí na mozkovou tkáň.Mozková šišinka je nesmírně
citlivá na veškeré změny elektromagnetické bilance a její nedostatek způsobuje poruchy chování.
Ještě před 100 lety fungoval zemský magnetizmus tak,jako po celé miliony let- k našemu prospěchu .Poslední století však
porušilo tuto bilanci civilizačními vymoženostmi,které produkují tzv.elektrosmog,který odstiňuje zemský magnetizmus.
Naše buňky nekmitají na frekvencích,které určila příroda a vše se odráží na našem zdravotním i psychickém stavu.
Dnes velmi mnoho lidí trpí depresemi a není to jen z důvodu,hluku,sociálních nejistot,znečištěného životního prostředí a
stravovacích návyků.Je to hlavně z nedostatku magnetizmu,což se projevuje zvýšeným výskytem roztroušené sklerózy,
Parkinsonismu,Alzheimerové nemoci,chronického únavového syndromu ,psychickými disbalancemi a depresí.
Právě deprese dokáže i ten nejpříjemnější život v přepychu,proměnit v těžké útrapy.V posledních letech se stalou módou
užívat antidepresíva,které stimulují mozkovou činnost,mají však spoustu vedlejších účinků.Zdaleka ne všem lidem výdobytky
farmakologie pomohou v jejich problémech.Pacienti trpící různými psychickými problémy při opakovaných atacích kromě zvýšených dávek léků,se podrobují i elektrickým šokům.Je to však velmi invazivní léčební metoda,při které může dojít i ke ztrátě paměti.
V 80.letech minulého století se zkoumala na depresivní stavy magnetická stimulace,kdy se magnetickými pulzy působilo
na mozkovou tkáň a výsledky byly překvapivě pozitivní.Magnetické pole dokáže v tkání mozkové kůry vytvářet elektrický
potencionál,který stimuluje mozek ke tvorbě endorfinů a pacientům pomáhá při odstranění depresí.Tato elektromagnetická
bilance je důležitá proto,že slabounké elektrické signály tvoří vlastně způsob jakým buňky nervové tkáně spolu komunikují.
Magnetické vlny působí na buněčné membrány,které biochemicky upravují a stimulují stav psychiky.

Hlavním směrem výzkumu prof.Marka George z Lékařské fakulty University Severní Karolíny v Charlestonu,byla stimulace
mozkové tkáně magnetickými pulzy.Prog.George se věnuje především lidem trpícím depresí,stavy úzkosti,beznaděje a lidmi
s bipolární poruchou osobnosti,jako jsou maniodepresivní stavy a schizofrenie,chronickými tiky a chronickými bolestmi.
Team prof.George provedl výzkum,během něhož lékaři pracovali se vzorkem 190 osob s labilní psychikou a s depresemi.
Léčebná sezení se opakovala několikrát týdně /i denně/ po dobu 6 týdnů,kdy se sledované osoby podrobili léčebným
20-30 min.procedurám s magnetickými pulzy.U 96 osob došlo k výraznému zlepšení zdravotního stavu a psychiky o 60% a
u zbylých 92 osob došlo ke 40% zlepšení.

Tento poznatek zveřejňuji z toho důvodu,že se zabývám právě pulzní magnetoterapií,která pomáha odstraňovat nejen
fyzické problémy,ale jako vidíte pomáhá i při poruchách psychického rázu. S magnetickými přístroji UltiCare mám vynikající
zkušenosti,protože mají vysoké klinické parametry a mnoho mých klientů je používá v teple svého domova,kde vlastně
slouží pro potřeby všech členů rodiny vč.zvířecích kamarádů.Když by jste měli zájem se o tomto přístroji více dozvědět,tak mi
zavolejte na mé tel.číslo 775 077 053 a kromě přístroje Vám mohu poskytnout i odbornou konzultaci s rozpisem procedur
na jednotlivé problémy pro všechny členy rodiny.
Vaše Izabela

barvy nebe

14. května 2011 v 7:00 | xx |  Nebe a mraky
barvy

Noční tmou

13. května 2011 v 11:44 | xx |  Esoterika

Tiché rozjímání

13. května 2011 v 6:30 | xx |  Esoterika

Drahá Podstato všeho co JEST,
milovaný Otče,Stvořiteli,
milovaný Kriste ve mně...Děkuji!
Děkuji za své ticho,děkuji za cestu,
pravdu a život,který JE.
Děkuji,že Jsi v každém okamžiku se mnou
i právě TEĎ-Jsi tu s láskou svou.
Modlím se skrze Tebe Kriste za matku i otce,
modlím se skrze Tebe Jediného,za své blízké!
Modlím se Otče náš za rodiny mých nejbližších
a své bližní a přátele.
Modlím se Ty,jenž jsi Věčný,
za místo kde teď jsem,kde žiji.
A nakonec se milovaný Bože,
modlím za sebe sama,za své Bytí.
Dej nám své požehnání,odejmi trápení a
od všeho zlého osvoboď naše životy
Ať nás zahalí ochranná křídla Tvých andělů
a Tvoje láska ať bdí nad námi
po všechny dny našeho života až navěky věků.
Amen! Děkuji!

Péče o řezané květiny

12. května 2011 v 20:11 | emailová pošta |  Květiny


Řezané květiny vydrží déle:
Přineseme-li řezané květiny,musíme je nejprve ostrým nožem seříznout,nejlépe pod vodou,aby se do kapilár stonků nedostal vzduch.Odstraníme všechny povadlé a přebytečné listy a necháme květiny odpočinout-až po hlavičky květů je ponoříme do odstáté vody a necháme je tam asi hodinu.Teprve pak je dáme do vázy s vodou.
Máme li vlastní zahrádku,řežeme květiny pouze časně ráno,dokud je rosa pak déle vydrží.Nikdy je nenecháváme ležet na slunci.
Téměř všem květinám musíme denně měnit vodu.Výjimku tvoří narcisy a hyacinty,které vylučují slizovitou šťávu,a také gerbery a konvalinky,kterým vyhovuje teplejší voda.
Když měníme vodu,odřezáváme u květin konce stonků.Nesmíme stonek bramboříku při tom ale příliš stisknout,hůř by pak sál vodu.U růží odřezávání není nutné,odstraníme však trny.
Řezané květiny déle vydrží,přidáme-li do vody trochu cukru v množství asi půl lžičky na litr vody.Musíme však brát v úvahu, že ve sladké vodě se rychle množí bakterie a některé květiny,např. konvalinky a bramboříky,ho vůbec nesnášejí.Nemáme-li pro tento účel doma koupený speciální přípravek.můžeme si pomoci také tabletou acylpyrinu nebo špetkou soli.
Chceme-li,aby se květiny ve váze rychle rozvinuly,zkusíme přidat do vody kapku čpavku.
Jiřiny a astry řežeme rozkvetlé,ostatní květiny je lépe řezat v poupatech,která jsou však již vybarvená.
Na životnost květin ve váze mohou mít vliv i jiné věci v blízkosti kytice nebo sama kombinace květin v kytici.Například karafiáty rychle uvadají,jsou-li poblíž zralá jablka.Sousedství jiných květin nesnášejí orchideje,lilie,hrachor vonný nebo žluté primule,proto je nikdy nedáváme do kombinovaných kytic.Produkty ,které do vody vylučují růže,jsou pro jiné květiny jedovaté a urychlují jejich vadnutí.
životnost řezaných květin lze prodloužit také přidáním živin do vody:
astry - kostku cukru
chryzantémy - tabletku acylpyrinu
jiřiny - tabletku acylpyrinu
kamélie - trochu soli
karafiáty - trochu soli, nebo kostku cukru
kosatce - kostku cukru
mimóza - dáme ji do teplé vody
narcisky - trochu soli, na noc je dáme do chladna
petúnie - kostku cukru
petrklíče - kostku cukru
růže - tabletku acylpyrinu nebo trochu soli, některé druhy vyžadují kostku cukru
sedmikrásky - dáme je do teplé vody
šeřík - kostku cukru
tulipán - kostku cukru
řezané růže vylučují do vody látky, které jsou pro ostatní květiny jedovaté a proto předčasně vadnou. Nesnášejí se dokonce ani tmavě červené růže se žlutými čajovými hybridy.
velmi nesnášenlivé jsou konvalinky, které ve svém sousedství nestrpí žádnou jinou květinu a zahubí ji. Podobně se chovají i karafiáty, narcisy a lilie. Tyto květiny dáváme do vázy vždy samostatné.
na řezané květiny působí i další vlivy. Například karafiát nesnáší hluk. Postavíme -li ho blízko televizoru nebo rozhlasu, velmi brzy uvadne.
hledíky, růže, karafiáty i většina ostatních řezaných květin nepoměrně rychleji uvadnou, vyskytuje-li se v jejich blízkosti plyn jménem etylén. Ten vyprchává ze zralého ovoce, větviček ovocných stromů, opadaných lupínků jmelí. Proto se nedoporučuje kombinovat vázy s řezanými květinami s mísami krásného a zralého ovoce.
cyklámenu, který vadne již druhý, nejvýše třetí den, pomůže, když mu natrhneme stonek po celé délce špendlíkem nebo jehlou. Chryzantémám každý den kousek odlomíme. Gladioly potřebují velké množství vody a prospívá jím každodenní seřezání stonku.
Růže - každý den zastřihávejte stonky a to nejlépe ostrými zahradnickými nůžkami a zastřihnutí proveďte našikmo, aby byl stonek zakončen ustřihnutou špičkou. Růže takto zastřihávejte každý den a ve stejném intervalu jim vyměňujte i vodu ve váze. Dobré je taky rosit hlavičky růží a v případě, že by přece jen začaly klopit příliš brzy hlavičky, přidejte do vody ve váze dva aspiriny. Růže Vám 100% déle vydrží.



Rady od babiček:
květiny ve váze nám déle vydrží, když do vody přidáme stroužek česneku. Voda zůstane krásně čirá a nekazí se
řezané květiny vydrží déle čerstvé, když je zastrkáme do syrové brambory, kterou položíme na dno vázy
řezané květiny vydrží podstatně déle, jestliže do vody ve váze přidáme už použitý sáček černého nebo zeleného čaje
u pokojových květin neodstraňujeme listy, které jsou jen částečně zažloutlé. Zelený zbytek listu stále dýchá a kdybychom ho odstřihli celý, připravili bychom rostlinu o část nezbytného kyslíku
aby nám řezané květiny vydržely co nejdéle svěží, řežeme je vždy časně ráno. Přes ztrácejí hodně vody a rychle uvadají. Odlomíme zbytečné, zejména spodní listy a potom ostrým nožem obnovíme na stopkách řez, a to co nejšikměji. U zdřevnatělých stonků (šeřík, růže) odloupneme ještě kousek kůry nebo stonek rozdrtíme.
řezané květiny dáme do čerstvé studené vody, kterou denně doléváme a po dvou až třech dnech vyměníme. Většina řezaných květin je citlivá na prudké slunce a průvan, naopak se jim dobře daří v polostínu a chladu. Mimořádně jim prospějeme tím, když je večer vyndáme z vázy, zabalíme do papíru a ponoříme do vody v chladné a tmavé místnosti. Někdy se dají zachránit i na první pohled zcela uvadlé květiny. V jejich případě můžeme použít i další způsob - namočit je na noc do vody ve vaně.



ODSTRANĚNÍ ŠKŮDCU U POKOJOVÝCH KVĚTIN
Bojujete často u pokojových květin se škůdci?
Zkuste dát ke květině na zem česnek a ten vám zaručeně škůdce odpudí, jen dejte pozor,
aby česnek nezačal klíčit.
zkušenost s levandulovými květy, které se rozdrobí a nasypou na hlínu v květináči.
Časem se rozpadnou a slouží jako hnojivo.
Pokud Vás trápí černé mušky, které se rodí z hlíny u pokojových rostlin doporučuje se následující postup:
Všechny květiny pečlivě prohlédnout, odstranit hnijící listy, nechat substrát u všech rostlin vyschnout až dokud se květiny nezačnou suchem ohýbat, pak zalévat jen do misky nebo obalu tak aby nahoře vůbec hlína nezvlhla.
Jako podpůrný prostředek aplikovat celou skořici zabodnutou do hlíny (lze použít skořici, která už má své za sebou - tedy je vyluhovaná v jídle nebo víně a stejně by se vyhazovala).


to je porce!

12. května 2011 v 7:00 | xx |  Mix
to je