Kyselinotvorné potraviny

27. června 2010 v 14:09 | Izabela Klimová |  O zdraví a nemoci
uz

Jestli chceme odlehčit svému organizmu od kyselinotvorných potravin,
je dobré vědět,které potraviny způsobují tvorbu kyselin.
Proto zde uvádím přehled nejdůležitějších kyselinotvorných potravin:

Avokádo,bílé víno, bonbony,brambůrky,burské oříšky,cukr,černý čaj,
čočka,čokoláda, destiláty/alkohol/maso z divočáka,dorty,sýr ementál/45% tuku/,
eidam,fritovací olej,ryba halibut,hovézí pečeně a řízek,hranolky,humry,husa,
husí játra,játra vepřová,hovězí i kuřecí,játrové knedlíčky,jehněčí maso,
jelita a jitrnice,karbanátky,klobása,kečup,kandované ovoce a kari
koření,kokosový olej a ořech,krevní tlačenka,krocan,langusty,ledvinky,
sladké perlivé limonády,losos,majonézy,makrela,marcipán,máslové
sušenky,maso,mletý bůček,nugát,ovar a ovarové koleno,ovocné víno,
ovocné bonbony,perník,pivo,polévkové kostky/masox/,rybí tyčinky a
pstruh,sardele,salámy,rum,sladové pivo,skořicové cukroví,smažené krokety,
sůl,šampanské,špek,šunka,tavený sýr,tučné vepřové maso,tuňák,tvrdý
salám,vaječný likér,vuřty,uzený jazyk,whisky,zajíc.
uz
Pochopitelně,pokud tyto potraviny nekonzumujeme v nadměrné míře,
je můžeme občas zařadit do jídelníčku, s tím,že je nakombinujeme
se zásadotvornými a neutrálními potravinami.Správné složení naší
stravy,nejen odlehčí překyselení organizmu,ale udrží vyvážené pH a
přispěje k nové kvalitě našeho života a k pocitu pohody .

Vaše Izabela
vuřty
Doporučuji knihu:pH zázrak i s receptami od autorů
Robert O.Young a Shelley Redford-Young

obrázky: www.seznam.cz
www.salam.cz

syr
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama