Červen 2010

30.červen

30. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Květy zakryjí všechno.
Dokonce i hroby.

letní čvachtání

29. června 2010 v 13:27 | gifzone.com |  Obrázky pro děti

29.červen

29. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla


Je snad málo ,pokud ses těšil ze slunce,
radoval z jarního světla.
miloval,myslel,konal?

28.červen

28. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla

Myslíte si snad,
že semeno zapomene na to,
co by mělo z něho vyrůst?
Pouze člověk zapomněl!

Kyselinotvorné potraviny

27. června 2010 v 14:09 | Izabela Klimová |  O zdraví a nemoci
uz

Jestli chceme odlehčit svému organizmu od kyselinotvorných potravin,
je dobré vědět,které potraviny způsobují tvorbu kyselin.
Proto zde uvádím přehled nejdůležitějších kyselinotvorných potravin:

Avokádo,bílé víno, bonbony,brambůrky,burské oříšky,cukr,černý čaj,
čočka,čokoláda, destiláty/alkohol/maso z divočáka,dorty,sýr ementál/45% tuku/,
eidam,fritovací olej,ryba halibut,hovézí pečeně a řízek,hranolky,humry,husa,
husí játra,játra vepřová,hovězí i kuřecí,játrové knedlíčky,jehněčí maso,
jelita a jitrnice,karbanátky,klobása,kečup,kandované ovoce a kari
koření,kokosový olej a ořech,krevní tlačenka,krocan,langusty,ledvinky,
sladké perlivé limonády,losos,majonézy,makrela,marcipán,máslové
sušenky,maso,mletý bůček,nugát,ovar a ovarové koleno,ovocné víno,
ovocné bonbony,perník,pivo,polévkové kostky/masox/,rybí tyčinky a
pstruh,sardele,salámy,rum,sladové pivo,skořicové cukroví,smažené krokety,
sůl,šampanské,špek,šunka,tavený sýr,tučné vepřové maso,tuňák,tvrdý
salám,vaječný likér,vuřty,uzený jazyk,whisky,zajíc.
uz
Pochopitelně,pokud tyto potraviny nekonzumujeme v nadměrné míře,
je můžeme občas zařadit do jídelníčku, s tím,že je nakombinujeme
se zásadotvornými a neutrálními potravinami.Správné složení naší
stravy,nejen odlehčí překyselení organizmu,ale udrží vyvážené pH a
přispěje k nové kvalitě našeho života a k pocitu pohody .

Vaše Izabela
vuřty
Doporučuji knihu:pH zázrak i s receptami od autorů
Robert O.Young a Shelley Redford-Young

obrázky: www.seznam.cz
www.salam.cz

syr

27.červen

27. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla


Věz, že důvod,proč každá duše
vstoupila do hmoty je,
aby se mohla stát světlem pro druhé.

O prázninách

26. června 2010 v 17:18 | Claire

návrat ze školy

26. června 2010 v 17:15 | Claire

26.červen

26. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Věčně žijí pouze krásné,harmonické věci,
vznikající v důsledku lásky,trpělivosti a naděje.
To jsou plody neviditelných sil,
jež říídí tento vesmír.
Jsou to sluneční paprsky.

25.červen

25. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla

Není úžasné ráno?
Svět se zdá být něčím,
co si bůh vysnil pro vlastní potěchu!

24.červen

24. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Každý den je narozeninami,
každý okamžik je pro nás nový,
rodíme se znovu,obnoveni
čerstvému úsilí a práci.

kočička

23. června 2010 v 21:35 | gifzona.com

zamilované kočičky

23. června 2010 v 21:08 | gify-deny.ic.cz

pH-stravovací návyky

23. června 2010 v 15:31 | Izabela Klimová |  O zdraví a nemoci
min

Stravovací návyky dalekosáhle zasahují do zdravotního stavu
našeho organizmu.Týká se to jednak situace trávící soustavy a
krevního oběhu a také lymfatických žláz,tkání i jednotlivých buněk.
Neustálý přebytek kyselin ničí ochranné vrstvy vaziva,ničí kolagenní
vlákna,což vede k  jejich ochabnutí a předčasnému stárnutí.Kolagenní
vlákna se rozšiřují ,vzniká celulitída,vrásky a bolestivá pohyblivost.
pH našeho organizmu dokonce ovlivňuje i způsob našeho myšlení.
A jelikož se stravujeme převážně kysele,jsou i naše reakce "kyselé"
a to v podobě agrese,vzteku,stresu,deprese,zlosti atd.
min

Při 70 g bílkovin v denní dávce potravin,vznikne optimální množství
kyselin,které zásadité látky neutralizují.Pokud jich v těle není dostatek,
denně určité množství kyselin zbyde.Jak si s nimi poradí náš organizmus?
V průběhu života si hromadí velké množství kyselin,které zvyšují naši
tělesnou hmotnost někdy o mnoho kilogramů.Kromě toho kyseliny
 zatěžují náš organizmus ,oslabují imunitní systém a zkracují život
buňkám.Během fyzické námahy dochází k zátěži kyselinou mléčnou
ve svalech za vzniku anaerobního prostředí ,což se projevuje v
dechové nedostatečnosti.
Často propagovaný ovocný ocet má také obrácenou stranu mince.
Přivádí do těla sice draslík,čímž se vyrovná poměr mezi draslíkovými
a vápníkovými ionty,ale kyselá strava odebírá organizmu vápník a
tím napomáhá vzniku osteoporózy.
min
Podstatné chyby ve stravovacích návycích jsou,že jíme
příliš často a nadměrné porce a jíme velmi málo přirozené stravy.
Doslova se přejídáme těžkými jídly s vysokým obsahem bílkovin.
Při konzumaci vepřového masa a sýrů vzniká kyselina sírová,která
způsobuje měknutí meziobratlových plotének,čímž se mohou snadně
vysunout,nebo dokonce prasknout
Jíme rychle a do pozdních večerních hodin.Velkou chybou je i
nedostatek příjmu tekutin.
min
Je velmi důležité dúkladně stravu rozžvýkat.Dostatečně
rozmělněný pokrm zajišťuje optimální využití životně důležitých
výživných látek,vitaminů,minerálů a stopových prvků.
Probudí si i vaše vnímavost pro energetickou kvalitu potravin
a objevíte širší škálu chutí.Důkladným žvýkáním se rychleji
nasytíte a nebudou potřebny nadměrné porce.Navíc dokonalým
žvýkáním usnadníme práci žaludku a střevům.Možná vás překvapí,
že když každé sousto přibližně 32 x rozžvýkáte,je to i absolutně
spolehlivá metoda k hubnutí.Při pomalém důkladném žvýkání se v
mozku tvoří serotonin-hormon štěstí-čili se stravování stane
příjemným meditativním zážitkem.Proto je důležité jíst v klidu,
v opačném případě při shonu a nervozitě,vznikají žaludeční vředy.
min
Jíme potraviny obsahující hodně cukru,který dokáže
rozházet naši zdravou mikroflóru a blokuje příjem vitaminů a minerálů.
Paradoxně slazením si organizmus okyselíme.Při nadměrné
konzumaci cukrárenských výrobků,se do těla dostává navíc velké
množství kyseliny octové.
Sladká jídla nutí slinivku k vysoké produkci inzulínu,aby se hladina
cukru v krvi normalizovala,což zatěžuje činnost slinivky břišní.
Cukr snižuje i soustředěnost a unavuje tělo jako celek,dokonce
mění chování člověka.Nejlépe je používat třtinový cukr,nebo Stévii.
Umělá sladidla jsou naopak velice škodlivá,protože obsahují
jed zvany aspartam.
min
Sůl je dalším faktorem,který přispívá nezdravému prostředí v
těle.Denní potřebná dávka chloridu sodního je 3 g.Většina lidí
však za den zkonzumuje 10-15 g a přetěžuje své ledviny.Velké
množství soli má přímou spojitost s vysokým krevním tlakem.
Když je náš organizmus málo zasaditý,rozkládá více kuchyňské  soli
,přičemž vzniká větší množství žaludeční šťávy a přemíra kyselin
vyvolává tvorbu dalších a dalších kyselin.Pálení žáhy je voláním
o pomoc,protože kyseliny poškozují stěny jícnu a naplavuje se
a poškozuje i ledviny.
Mnoho soli dělá člověka podrážděným,náladovým a unaveným.
min
Naši rodiče a učitelé nás nabádali,abychom pili mléko a konzumovali
mléčné výrobky.Je to předsudek,protožeŽádný jiný savec v živočišní
říši nepije v dospělosti mléko.Navíc mléko a mléčné výrobky nejvíc ze všech
potravin zahleňují ,jsou koncentrované a pro lidský organizmus ultrakyselé.
Obsahují zbytky hormonů,pesticidů,nasycených tuků a mykotoxinů,protože
krmivo je obohaceno hormony a antibiotiky vyráběnými plísněmi.Sýry,
jogurty podléhají procesu kvašení a při pasterizaci se navíc ničí enzymy.
Kdo je zvyklý konzumovat mléko a mléčné výrobky,měl by do svého
jídelníčku zařadit kozí mléko,které obsahuje kaprylovou kyselinu,která
má protiplísňový účinek.Je všeobecně zažitý názor,že když vyloučíme
tyto potraviny z našeho jídelníčku,budme mít nedostatek vápníku.
Je důležité si uvědomit,že jednou z funkcí vápníku je neutralizace
kyselin při metabolických pochodech a jsme-li překyseleni,vyrovnává
potřebu vápníka náš organizmus z kostí.Pro dostatečné množství vápníku
pro kosti je dobré vědět,že bohatým zdrojem je zelená listová zelenina
/květák,celer,petržel,cibule,fazole,mandle,sezamová semínka, soja,avokádo/ a
navíc obsahuje hořčík,železo a vitamin C.Když snížíme příjem živočišních
bílkovin,nebude se při metabolismu z našich kostí nadměrně uvolňovat
vápník a nemusíme se obávat osteoporózy.
min
Ke překyselení organizmu přispívá nadměrná konzumace alkoholu,
kouření,elektrosmog,toxické látky v životním prostředí i v potravinách,
chemické léky,,nasycené mastné kyseliny,,špatný způsob života,stres,
nahromaděná duševní zátěž,špatné mezilidské vztahy,zloba a agrese.
Tělo dělá co může,aby přežilo ,ale je důležité nejen fyzické přežití,
ale i duchovní hygiena a harmonické vztahy.Když odbouráme
"kyselé věci" z našeho života,rozjasní se nejen naše fyzické tělo,
ale z nás začne vyzařovat i vnitřní krása a harmonie.

Vaše Izabela
min

23.červen

23. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Jeden čeká,že se doba změní.
Jiný ji pevně uchopí a hned jedná!

sléz

22. června 2010 v 21:50 | cezmin.wz.cz |  Květiny

modlitba u kříže

22. června 2010 v 21:44 | xx |  Esoterika

hezky situované

22. června 2010 v 20:51 | xx |  Esoterika

sluníčkový pozdrav

22. června 2010 v 16:25 | gifzona.com

22.červen

22. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla

Budu kráčet,nesčetněkrát kráčet znovu
po této zemi,
budu knížetem a venkovanem,
vědcem i bláznem.

21.červen

21. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Láska sílí z podvýživy a
umítá na přesycenost!

20.červen

20. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Srdce je most,který spojuje mysl s duší.
Nejdřív se musíte dostat ze své mysli do svého srdce.
A pak je to jen krátký skok do duše.
Pokud zvolíte mysl,tělo se cítí jako mysl.
Pokud zvolíte duši,tělo se cítí jako duše.
Duše cítí vždycky radost,protože duše Je radost.
Duše cítí vždycky lásku,protože duše je LÁSKA.
Duše cítí spojení s krásou života,
protože duše je krása života.


pH organizmu

19. června 2010 v 11:03 | Izabela Klimová |  O zdraví a nemoci

lacto
Jste unavení? Stárnete rychleji,než je nutné?Jste obézní? Trpíte nějakou chorobou?
Mnoho lidí neustále zkoumá hladinu cholesterolu,hormonů,cukru v krvi,krevní tlak a další ukazatele zdraví a stejně má trvalé problémy a nedokáže uvést své tělo do harmonie.Přitom jediným
měřítkem pro zachování našeho zdraví je pH tkání a krve-čili kyselost.Hodnota pH vnitřního prostředí ovlivňuje každičkou buňku našeho těla a nezbytnou podmínkou pro správné metabolické procesy v těle, je  právě zásadité, čili alkalické prostředí.
 Aby mohly probíhat všechny životně důležité pochody, by se pH krve mělo pohybovat od 7,365
do 7,4.Acidobazická rovnováha je základem zdravých životních pochodů.
Již hodnota pH 7,6 může být smrtelná,protože červené krvinky nemohou přijímat a
transpotrovat kyslík po těle a mohou vzniknout kyselé sraženiny,které mohou
ucpat vlásečnice a cévy a dokonce přivodit smrt.
Aby zůstaly buňky zdravé a aktivní,neustále se recyklují a odvádějí odpady z našeho těla.K tomu je potřebná  i rovnováha mikroflóry,protoze nezdravá strava,znečištěné prostředí,negativní emoce a postoje,potlačení duchovních hodnot,  to vše má vliv na kyselost organizmu.
bifi
Kyselé prostředí je přirozený proces provázející smrt.Je tomu tak z toho důvodu,že když přestaneme dýchat,snižuje se množství kyslíku a vytváří se bezkyslíkaté prostředí,ve kterém nastupují na scénu anaerobní mikroby,které vytvářejí mykotoxiny a dochází k rozkladným procesům.
Když se však tyto mikroorganizmy přemnoží v překyseleném  živém těle,dochází k předčasnému odumírání buněk "k odhnívání organizmu" Hrůza co?  Organizmus s narušeným vnitřním  pH prostředím , způsobuje rozpad buněk.A nadměrné množení bakterií,plísní,kvasinek,hub, pak produkuje mnoho toxinů,zamořuje a oslabuje organizmus.
ba
Probiotika brání růstu  nezdravé mikroflóry ,ale nemohou bez náležitého pH řádně fungovat.V tenkém střevě,by mělo být pH mírně kyselejší,protože je podmínkou peristaltiky střevní stěny v procesu trávení.Prostředí udržované v úzkém rozmezí kyselé reakce podporuje i růst probiotik a brání množení škodlivých kvasinek,hub,parazitů a plísní.
Tělo má k dispozici způsoby, jimiž upravuje kyselou nebo zásaditou reakci na optimální hodnoty,ale nadměrně kyselinotvornou stravou,příslušné mechanizmy zatěžujeme.Dostatek čisté neperlivé vody a nízký obsah cukrů  pomaha pri travicich procesech z také zmírňuje kyselé prostředí.

Při zachování rovnováhy v těle je rozhodující strava.
Život doslova závisí na schopnosti organizmu vstřebat živiny ze stravy.Nemůže-li organizmus vstřebat a strávit potravu,mají tkáně nedostatek energie.Jsou to klky tenkého střeva v nichž se tvoří červené krvinky,které proudí v celém našem organizmu a dochází k proměně v nejrůznější buňky srdce,jater,mozku,ledvin atd.Kvalita stravy předurčuje kvalitu červených krvinek,které zase rozhodují o kvalitě orgánů,kostí a svalů, proto uvnitř tenkého střeva by mělo být pH 7,5-8.
Je-li stěna tenkého střeva pokryta silnou vrstvou hlenu,vázne tvorba těchto buněk a tělo si povolá k tvorbě červených krvinek vlastní tkáně,ale tím vázne dodávka kyslíku a dalších důležitých živin pro orgány,svaly a kosti.
Hlen je přirozenou ochranou proti kyselinám,není ničím špatným,protože neutralizuje kyseliny,problémem je však jeho nadměrné množství,což vede k ucpávání a poruchám trávení,závratím,zduřením sliznic,dýchacích cest,astmatu,chronickému kašli,ucpanému nosu a nedostatečnému prokrvení do periférie/studené nohy a ruce/.
čzk

Jakmile strávený materiál dosáhne tlustého střeva,je většina vody již vstřebána.Tlusté střevo je velmi citlivé a mikroflórou reaguje na jakékoliv poškození organizmu,negace,stresy a emoční nepohody a myšlenky.Tyto aspekty ovlivňuji správný poměr střevní bakteriální flóry a při jejim nerovnovážném stavu,dochází k nedostatečnému trávení a přemnožení škodlivých baktérií,V dusledku  toho dochazi k  nedostatečnému štěpění bílkovin,kdy fragmenty bílkovin oslabují imunitní systém.
Následkem přemnožení mikroforem v trávící soustavě ,dochazi ke zdravotnim problemum v podobe nadýmání,plynatosti,pálení žáhy,pocitu plnosti a nevolnosti,průjmum,zácpam.V horsim pripade jde o zánětlivé procesy a vředová onemocnění,v nejhorších případech i rakovina.Velmi závažné však je,že se tyto mikrobiální formy  střevní stěnou mohou dostat i do krevního
oběhu a tím mají  prakticky přístup do celého organizmu.pronikají do tkání,orgánů,kostí,kostní dřeně,do svalů,lymfatického systému,centrální nervové soustavy a vážně je poškozují postizene lokality.
Odlehčíte-li metabolickým dějům vedoucím k optimalizaci pH krve a tkání,zmírní  se trávící poruchy.
Zachování těchto měřítek přináší do našich životů úlevu,znovunalezení duševního klidu,příliv sil,zlepšení koncentrace a jasnou mysl,zvýšení sportovní a tělesné výkonnosti.Zdravotní potíže se kterými se  clovek dosud potýkal, se postupne stane  jen nepříjemnou vzpomínkou.Vrátí se do tela svěžest,energie,zdraví,rozjasní se oči a pleť a celkově omládnete.
ste

Co pro to udělat?
Nestačí jen užívat probiotika /bifidobakteria,lactobacillus/,které si zakoupíte v lékárně.Probiotika v
doplňcích stravy musí totiž přežít trávení a musí se užívat odděleně,protože by se vzájemně znehodnotily.
Nejdůležitější je správná strava!
Když se něco takového vyřkne,obvykle se člověk hned zalekne,že se bude muset člověk vzdát všech oblíbených pokrmů.Řešení je však snadno dostupné a je mnohem jednodušší,než zdravotní problémy.
Základním požadavkem je nezatěžovat organizmus příliš kyselinotvornými látkami,a tím odlehčit
regulační mechanismy,které udržují optimální hladinu pH.
ovoc

V první řadě je potřebné zařadit do našeho jídelníčku ovoce a zeleninu.
Je dobré některé masité jídla nahradit zeleninovým pokrmem.Je potřebný i
dostatečný pitný režim,v podobě čisté neperlivé vody.Kofein,kouření,těžká,
na tuky bohatá jídla zatěžují ve veliké míře náš organizmus a měli bychom
je z našeho jídelníčku vynechat ,pokud možno co nejvíce.Škodlivě působí
i nadmíra solení a slazení.
Jakmile odlehčíte svému tělu od kyselinotvorných látek,začnou v těle
probíhat všechny biochemické a biologické procesy normálně a s tím
pochopitelně nastává i uzdravovací proces,dostatek energie,dobrá nálada.
mag

V některém dalším článku se budeme věnovat složení stravy,
kyselino nebo zásado tvorným potravinám,podle kterých si sami
můžete rozhodnout,kterým potravinám dáte přednost.
Ráda bych se zde zmínila o tom,že v mé magnetoterapeutické praxi,
mám spoustu spokojených klientů i ohledně pH organizmu.Proč?
Protože pulzní magnetoterapie upravuje buněčný metabolizmus,
detoxikuje organizmus,upravuje biochemické procesy,vytváří ideální
zastoupení potřebných bakterií ve střevní flóře ,tím pomáhá udržovat
správné pH organizmu.Tím nám zabezpečuje si udržet náš organizmus
ve zdraví,čímž se zvýší kvalita našeho žití.

Vaše Izabela

obrázky:www.seznam.cz
www.gs.cz
www.bud-fit.cz
mot

19.červen

19. června 2010 v 6:00 | Izabela Klimová |  Denně kapka světla
Psychologická smrt nastává,
když se dítě rozhodne vzdát se svého Já,
aby si udrželo lásku rodičů.